Desert painici cu ciocolata - Schoco Brötchen

de Corinuta in Dulciuri, 3 Dec 2015 | 5945 vizualizari

 

Vazut, placut, incercat...si foarte bine am facut, sunt super pufoase, bune la mic dejun, la pachetel sau langa o cafea, ceai sau cana cu lapte! 

 

INGREDIENTE

  • 350 g faina
  • 200 ml lapte caldut
  • 2 linguri zahar
  • 2 lingurite miere
  • 1 plic zahar vanilat sau 1 lingurita esenta de vanile
  • 20 g drojdie
  • 30 g unt topit
  • 50 g bobite de ciocolata
  • un varf de cutit de sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert painici cu ciocolata - Schoco Brötchen:

Amestecam intr-un bol faina cu sarea (puteti si sa cerneti faina, dar nu e obligatoriu).


Dizolvam drojdia cu zaharul si putin lapte caldut si le turnam peste faina impreuna cu untul, laptele ramas, mierea si vanilia.


Framantam aluatul 8-10 minute, apoi il intindem cu mana pe masa infainata, presaram deasupra bobitele de ciocolata, rulam si il intindem din nou.


Puteti repeta operatiunea de 2-3 ori, dupa care intindem o foaie de grosimea unui deget si decupam painicile cu gura unui pahar sau cu o forma rotunda.


Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le coperim cu un prosop si le lasam sa creasca circa 30-40 de minute.


Inainte sa le dam la cuptor puteti sa le ungeti deasupra cu un galbenus de ou amestecat cu putin lapte.


Se coc circa 30 de minute la 180-200 de grade.


Se scot pe un gratar si dupa ce s-au racit se pot pudra cu zahar.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

Mai puteti adauga la aluat coaja rasa de lamaie sau portocala.

2

Eu am dat drumul la cuptor la minim cand am inceput sa framant apoi, cand am terminat, am stins focul si am pus tava cu painici la dospit in cuptor aproape o ora si au crescut tare frumos

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert painici cu ciocolata - Schoco Brötchen" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

madi_marin 1

01.02.2017, 18:00

sunt foarte frumoase!

noiinbucatarie 1

01.02.2017, 19:58

trebuie incercate

RuxyRux 1

01.02.2017, 21:49

Vai ce minunatii!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Painici cu ciocolata