Desert pasca cu ciocolata si blat

de katty in Dulciuri, 10 Apr 2018 | 2163 vizualizari

 

Bunatati de Paste

 

INGREDIENTE

  • Blat:
    • 400 gr faina
    • 200 ml lapte caldut
    • 15 gr drojdie
    • 150 gr zahar
    • 2 linguri cacao
    • 1 plic zahar vanilat
    • 2 linguri ulei
    • 130 gr unt
    • 4 galbenusuri
    • 1 lingurita sare
    Umplutura:
    • 500 gr branza dulce
    • 100 gr smantana
    • 150 gr zahar
    • 4 oua
    • 1 plic budinca cu gust de ciocolata neagra
    • un praf de sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pasca cu ciocolata si blat:

Cernem faina intr-un castron. Facem o adancitura in mijloc in care punem galbenusurile, cacaua, uleiul si sarea. Punem laptele cu zaharul intr-o craticioara la foc si amestecam pana se topeste zaharul. Lasam sa se raceasca cat sa tinem un deget in el fara sa ne arda.

Intr-o cescuta punem drojdia si o dizolvam in putin lapte caldut. Turnam in mijlocul fainii si incepem sa framantam, turnand cate putin din laptele caldut. Framantam pana nu se mai lipeste de maini, apoi adaugam untul topit, la temperatura camerei si framantam pana se incorporeaza. Lasam sa creasca 1/2 ora.

Intre timp pregatim umplutura. Amestecam intr-un castron branza cu zaharul, galbenusurile, smantana, galbenusurile si praful de budinca. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare si le incorporam in compozitie.

Intindem 3/4 din aluat pe fundul si peretii unei forme rotunde tapetata cu hartie de copt. Asezam umplutura. Din aluatul ramas intindem 2 suluri subtiri pe care le impletim si le asezam pe margine. (eu am facut si vreo cativa iepurasi pe care i-am asezat deasupra)

Se coace in cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca cu ciocolata si blat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (13)

Rocsi 1

11.04.2018, 20:48

Ce imi place cum arata!

dantes 1

13.04.2018, 17:19

Interesant!

elucubratiiculinare 1

16.04.2018, 08:16

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pufoshenie cu unt de arahide si fulgi de ciocolata