Desert placinta dobrogeana

de Merisor in Dulciuri, 30 Iul 2014 | 70197 vizualizari

 

Am vazut reteta de placinta dobrogeana pe blogul Gabrielei Cara si tare mi-a plouat in gura citind despre ea, cum ca ar fi acea reteta de placinta pentru care stateam la coada ore in sir, pe vremuri demult apuse, in satul de vacanta din Mamaia. Nu stiu daca eu chiar am reusit sa redau acel gust, dar oricum tare buna a iesit!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta(400 gr)
  • 200 gr unt
  • 300 gr branza telemea sarata
  • 300 gr branza de vaci nesarata
  • 500 gr smantana
  • 4 oua
  • sare
  • 60-70 gr zahar pentru pudrat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta dobrogeana:

Am facut aceasta placinta de trei ori la rand, odata si la mama mea si tare buna a iesit de fiecare data.

Am gasit la Kaufland foi de placinta necongelate, 18 foi in pachet si tare mult mi-au placut, vi le recomand cu placere.

Ungem peretii interiori ai unei forme termorezistente cu 20 gr unt.

Restul de unt il topim si vom unge cu el fiecare foaie de placinta in parte, in grup de 6 foi.

Cum am procedat eu: am intins foile asa pachet cum erau pe folia cu care au fost impachetate, apoi le-am rulat, lasand una intinsa.

Am uns-o cu unt cu ajutorul unei pensule, apoi am derulat celelalte foi peste ea, asezandu-le cu grija cap la cap.

Ultima foaie s-a lipit de cea unsa, iar pe restul le-am rulat inapoi, am uns iar foaia intinsa cu unt si tot asa pana am terminat primul grup de 6 foi.

Branza o amestecam cu 350 gr smantana si o impartim in trei.

Intindem fiecare parte de branza peste foile de placinta si le rulam, apoi le asezam una langa alta in forma pentru copt.

Le intepam din loc in loc cu o furculita.

Mixam cele patru oua cu putina sare, apoi le amestecam cu smantana si turnam amestecul peste rulourile cu branza.

Dam forma cu placinta la cuptorul preincalzit si o lasam aproximativ 40 de minute la 180 de grade, sau pana se rumeneste frumos la suprafata.

Este buna atat calda cat si rece, pudrata cu zahar. 

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta dobrogeana" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta dobrogeana