Desert placinta dobrogeana

de merisor in Dulciuri, 30 Iul 2014 | 46452 vizualizari

 

Am vazut reteta de placinta dobrogeana pe blogul Gabrielei Cara si tare mi-a plouat in gura citind despre ea, cum ca ar fi acea reteta de placinta pentru care stateam la coada ore in sir, pe vremuri demult apuse, in satul de vacanta din Mamaia. Nu stiu daca eu chiar am reusit sa redau acel gust, dar oricum tare buna a iesit!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta(400 gr)
  • 200 gr unt
  • 300 gr branza telemea sarata
  • 300 gr branza de vaci nesarata
  • 500 gr smantana
  • 4 oua
  • sare
  • 60-70 gr zahar pentru pudrat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta dobrogeana:

Am facut aceasta placinta de trei ori la rand, odata si la mama mea si tare buna a iesit de fiecare data.


Am gasit la Kaufland foi de placinta necongelate, 18 foi in pachet si tare mult mi-au placut, vi le recomand cu placere.


Ungem peretii interiori ai unei forme termorezistente cu 20 gr unt.


Restul de unt il topim si vom unge cu el fiecare foaie de placinta in parte, in grup de 6 foi.


Cum am procedat eu: am intins foile asa pachet cum erau pe folia cu care au fost impachetate, apoi le-am rulat, lasand una intinsa.


Am uns-o cu unt cu ajutorul unei pensule, apoi am derulat celelalte foi peste ea, asezandu-le cu grija cap la cap.


Ultima foaie s-a lipit de cea unsa, iar pe restul le-am rulat inapoi, am uns iar foaia intinsa cu unt si tot asa pana am terminat primul grup de 6 foi.


Branza o amestecam cu 350 gr smantana si o impartim in trei.


Intindem fiecare parte de branza peste foile de placinta si le rulam, apoi le asezam una langa alta in forma pentru copt.


Le intepam din loc in loc cu o furculita.


Mixam cele patru oua cu putina sare, apoi le amestecam cu smantana si turnam amestecul peste rulourile cu branza.


Dam forma cu placinta la cuptorul preincalzit si o lasam aproximativ 40 de minute la 180 de grade, sau pana se rumeneste frumos la suprafata.


Este buna atat calda cat si rece, pudrata cu zahar.


Pofta buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta dobrogeana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

mamaieelena 1

01.08.2014, 23:50

buna,buna

Andreea Caroline 1

04.08.2014, 09:38

Cat de buna trebuie sa fie

Pushaa 1

04.08.2014, 19:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Placinta dobrogeana