Desert prajitura cu branza dulce, iaurt grecesc si frisca

de RuxyRux in Prajituri, 18 Apr 2018 | 7453 vizualizari

 

Daca spuneti ca nu iubiti prajiturile cu branza, de aceasta dupa prima lingurita va veti indragosti fara leac, garantat!
O minunatie delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg branza dulce cremoasa
  • 5 oua
  • 325 gr zahar fin
  • 400 ml frisca lichida dulce
  • 200 gr faina de patiserie
  • 1 lingurita praf de copt
  • vanilie (dupa gust, eu am pus mai multa)
  • un praf de sare
  • 400 gr (un pahar) iaurt grecesc 10%
  • tava dreptunghiulara cu inel culinar 38/25 cm
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu branza dulce, iaurt grecesc si frisca:

Ouale intregi se mixeaza cu praful de sare 30 de secunde, apoi cu zaharul si vanilia pana ce isi dubleaza volumul (sase, sapte minute).

Se adauga frisca si se mixeaza in continuare un minut, apoi se pune branza dulce lingura cu lingura.

In acest moment, deoarece se dubleaza volumul compozitiei, se muta totul intr-un vas mare si se adauga iaurtul amestecand cu un tel, apoi se pune faina si praful de copt. Se amesteca pana la omogenizare.

In tava (eu am avut forma dreptunghiulara cu inel culinar) unsa cu unt se toarna aluatul si se coace prajitura o ora la cuptorul incins la 180 de grade C.

Se lasa perfect la racit, se pudreaza si se mananca cu pofta si mare drag!

TIPS-URI

1

Daca doriti, adaugati coaja razuita de lamaie, stafide, fructe confiate etc...

2

Cand este rece prajitura, puteti pune deasupra feliute de piersici din compot

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu branza dulce, iaurt grecesc si frisca" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - MANDRU MI-S BUCATARAS!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7117 puncte

mihaelar63

4819 puncte

Rocsi

4698 puncte

katty

4376 puncte

RODIMUR

3284 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cirese