Desert prajitura cu crema de branza si zmeura

de Oana in Prajituri, 30 Ian 2018 | 920 vizualizari

 

Un desert racoritor, usor de realizat si absolut delicios!

 

INGREDIENTE

Blat

  • 3 oua
  • 100 gr zahar
  • 2 linguri ulei
  • 100 gr faina
  • o lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • o lingurita zeama de lamaie
  • o lingurita coaja rasa de lamaie

Crema:

  • 200 gr crema de branza
  • 200 ml frisca lichida
  • 4 linguri zahar pudra
  • 50 gr unt moale
  • 1 lingurita scortisoara

Topping:

  • 600 gr zmeura
  • 1 plic jeleu dr oetker
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de branza si zmeura:



  • Mixati albusurile cu un praf de sare si zeama de lamaie, apoi adaugati treptat zaharul pana obtineti o bezea.




  • Amestecati galbenusurile cu uleiul, putin cate putin, apoi amestecati-le cu bezeaua. Incorporati usor, cu o spatula, de jos in sus.




  • Amestecati faina cu praful de copt si puneti putin cate putin in compozitia de mai sus. La final adaugati coaja rasa de lamaie.




  • Tapetati o tava dreptunghiulara cu hartie de copt si turnati compozitia, apoi coaceti in cuptorul preincalzit, pentru 40 de minute (faceti testul cu scobitoarea).




  • Lasati blatul la racit si preparati crema.




  • Mixati untul moale cu zaharul pudra, apoi adaugati crema de branza si scortisoara.




  • Mixati frisca si amestecati-o apoi cu crema de branza, omogenizand usor, cu o spatula.




  • Puneti crema peste blatul racit si lasati la frigider 30 de minute.




  • La final puneti peste crema zmeura si pregatiti jeleul conform instructiunilor de pe plic si il turnati apoi deasupra.




  • Lasati prajitura la frigider 30 de minute inainte de servire.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de branza si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

RuxyRux 1

13.02.2018, 22:17

Perfecta prajtura!

Spiridus 1

16.02.2018, 16:33

No words! Culorile iti pune in imaginatie gustul acestui desert! Felicitari ,Oana! 🤗😍

Oana 1

21.02.2018, 14:03

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de burta

de Adi 4

ieri la 12:20

Sandvis Caprese

de RODIMUR 5

pe 22.06 la 23:15

Milkshake de piersici si banane

de vasimur 3

pe 22.06 la 18:35

RETETA RECOMANDATA
Krem a la Krem