Desert prajitura cu visine si ciocolata

de Constelatialeu in Dulciuri, 28 Apr 2017 | 439 vizualizari

 

Am congelatorul plin cu visine, cred ca s-au inmultit peste iarna, de plictiseala.

 

INGREDIENTE

  • cca 800 g visine
  • 4-5 linguri zahar brun
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 80 g unt cu 80% grasime
  • 1 pliculet praf de copt
  • Pentru ornat
  • 200 g ciocolata neagra Fine Carre de la Lidl
  • 220 ml frisca lichida
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu visine si ciocolata:

Mai intai, am pus pe baie de aburi, ciocolata si frisca lichida, pana ce s-a topit ciocolata, atentie nu trebuie sa dea in fiert, doar sa se incalzeasca, cat se topeste ciocolata. Apoi am pus la rece in frigider.


Am tapetat o tava 24/36 cm, cu hartie de copt, am asezat visinele dupa ce le-am amestecat cu zaharul brun si am dat tava la cuptor cca. 30 min, cat sa-si lase zeama si sa se lege un pic siropul. Apoi am scos din cuptor, am scurs de sirop visinile, am tapetat din nou tava cu hartie de copt si am asezat visinile scurse.


Am topit untul si apoi l-am amestecat cu cele 8 galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare, le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. In bezeaua obtinuta, am incorporat galbenusurile amestecate cu untul topit, cu miscari lente de jos in sus, la final, am incorporat faina si praful de copt. Amestecul obtinut l-am intins peste visine si am dat tava la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii.


Cu ajutorul altei tavi, am rasturnat continutul tavii, dupa ce am scos-o din cuptor. Am scos hartia d ecopt si am lasat sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, am decupat discuri din prajitura. Am scos ciocolata de la frigider, am mixat pana am obtinut o crema pe care am pus-o intr-un posh si am ornat fiecare prajitura in parte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu visine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

kytz 1

30.04.2017, 10:53

Delicioasă prăjitură!

Rocsi 1

30.04.2017, 11:34

Este minunata si ce de visine are!

noiinbucatarie 1

02.05.2017, 13:45

Delicioasa prajiturica!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si sos de ciocolata