Desert prajitura de post cu foi de zahar ars si crema de gris

de Lavinia in Prajituri, 7 Apr 2014 | 8232 vizualizari

 

O prajitura simpla, delicioasa si foarte frageda!

 

INGREDIENTE

  • 5 linguri de zahar pentru caramel
  • 15 linguri lapte de soia
  • 15 linguri ulei
  • 10 linguri de zahar
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 praf de sare
  • faina cat cuprinde
  • Crema :
  • 700 ml lapte de soia
  • 150 g gris
  • 2 linguri praf budinca de vanilie
  • 150 g zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 250 g margarina Rama
  • 200 g dulceata de caise
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura de post cu foi de zahar ars si crema de gris:

Intr-o craticioara am pus zaharul la caramelizat pana a ajuns la culoarea chihilimbarului. Am stins cu laptele de soia si am mai lasat pe foc pana s-a topit complet zaharul. Am pus siropul de zahar ars intr-un bol si l-am lasat la racit pana a ajuns la temperatura camerei. Peste sirop am adaugat restul de zahar, uleiul, extractul de vanilie, un praf de sare si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Am omogenizat bine toate ingredientele apoi am adaugat treptat faina cat cuprinde si am framantat pana cand am obtinut un aluat usor de intins si care nu se mai lipeste de maini. Am lasat aluatul la frigider pentru 1 ora.


Am impartit aluatul in 4 parti egale si am intins foi subtiri pe dosul tavii(40/30 cm) Am copt fiecare foaie in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 7-8 minute sau pana cand se aureste usor pe margini.


Pentru crema am pus laptele de soia la fiert cu un praf de sare. Cand a inceput sa fiarba am adaugat grisul in ploaie si am amestecat energic cu un tel pana s-a umflat grisul. Am adaugat praful de budinca si am mai amestecat 1-2 minute pe foc mic.


Am luat de pe foc,am adaugat zaharul, zaharul vanilat si margarina taiata cubulete si am amestecat pana s-a topit margarina si zaharul. Am lasat crema la racit.


Peste prima foaie am pus jumatate din crema de gris,a doua foaie pe care am uns-o cu dulceata de caise, a treia foaie, cealalta jumatate din crema si am acoperit cu ultima foaie.




Am pus folie peste prajitura si am dat-o la rece peste noapte (pentru a se inmuia bine foile si a se taia usor). Am pudrat prajitura cu zahar pudra si am portionat-o dupa preferinte.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de post cu foi de zahar ars si crema de gris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Vacuum Blender HB300SV

- 370 lei
2499.99 lei
2129.99 lei

COMENTARII (40)

_Alina_ 1

08.04.2014, 16:55

O bunatate!

gaby_gabytza 1

13.04.2014, 14:28

deliciu prajiturica

Lavinia 1

13.04.2014, 14:49

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!