Desert prajitura invizibila, cu mere

de Catalina L in Prajituri, 8 Dec 2018 | 7289 vizualizari

 

Era de mult pe lista mea de facut.
Un desert putin dulce, racoros cu mult mar si fara aluat. De aceea se mumeste 'invizibila'.
Cand o taiem vom vedea un 'foietaj' de mere.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/11/prajitura-invizibila-cu-mere.html

 

INGREDIENTE

  • 5 mere frumoase
  • 70 g de faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 oua la temperatura camerei
  • 10 cl de lapte
  • 20 g de unt topit
  • 40 g de zahar
  • vanilie esenta sau pudra
  • 1 lingurita pudra de scortisoara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura invizibila, cu mere:

Incalziti cuptorul la 180°C.

Intr-iun castron bateti ouale intregi cu zaharul si vanilia timp de 5 minute pana-si tripleaza volumul.

Adaugati treptat laptele, untul topit si racit si faina amestecata cu praful de copt.

Curatati merele, indepartati cotorul si taiati-le in 4.

Taiati-le in felii foarte subtiri, la robot sau mandolina.

Puneti-le imediat in compozitia pregatita pentru a nu se inegri si inrobati-le bine.

Adaugati scortisoara si amestecati.

Ungeti cu unt vasul (20/30 cm) sau forma si presarati zahar.

Varsati compozitia.

O puteti umple pana la bord lasati numai 5 mm.

Coaceti la 180°C timp de 40- 45 minute.

Lasati sa se raceasca si decorati cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura invizibila, cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

RuxyRux 1

12.12.2018, 23:18

Ce bunatate!

andipanda 1

30.04.2023, 12:10

Ca de obicei, multe comentarii favorabile, unii vad ca sunt permanent de serviciu dar, e clar, putini spre nimeni nu comenteaza dupa ce a facut reteta.
Reteta e foarte buna dar, pentru un vas 20x30 trebuie dublate cantitatile.
Atat, nimic mai mult. Multumim.

Catalina L 1

14.05.2023, 09:49

da dupa ce o facem o putem ameliora, multumesc si bine c-a fost buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Rumba