Desert prajitura mexicana cu ananas

de Catalina L in Dulciuri, 4 Iun 2017 | 2145 vizualizari

 

Prajiturile cu ananas sunt foarte apreciate in América de Sud.
Este normal, a fost descoperit în sudul Braziliei și al Paraguayului.
Băștinașii îl numeau “nana”, adică “fructul delicios, parfumat”. A fost adus în Europa de Cristofor Columb și cultivat în sere începând cu anul 1720.
Am utilizat 1/3 de ananas proaspat (cumparat de la piata curatat si fara cotor) si o mica conserva cu felii de ananas.
O sa vedeti de ce !
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/05/prajitura-cu-ananas-mexicana.html

 

INGREDIENTE

  • 200 g de faina
  • 1/2 plic de praf de copt
  • 100 g de zahar
  • 100 g de unt topit si racit
  • 2 linguri de smantana
  • 3 oua
  • 1 conserva de de 220 g cu felii de ananas in sirop
  • 1/3 de ananas proaspat ( curatat si fara cotor)
  • cateva cirese confiate
  • 20 g de zahar
  • zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura mexicana cu ananas:

Frecati ouale cu zaharul, pana se albesc si isi dubleaza volumul.

Puneti untul topit si racit, smantana si amestecati.

Adaugati faina amestecata cu praful de copt si amestecati.

Taiati ananasul proaspat in felii subtiri rotunde.

Ungeti cu unt forma si presarati pe fundul ei zahar.  

Puneti feliile de ananas si o cireasa in mijlocul lor.

Deschideti conserva, pastrati siropul si taiati feliile de ananas in bucatele. Incorporati-le in compozitia prajiturii si varsati-o peste ananasul proaspat.

Puneti in cuptorul incalzit si coaceti timp de 20 minutes la 210°C .

Scoateti din cuptor, rasturnati prajitura si insiropati-o cu siropul pastrat.

Lasati sa se raceasca, decorati cu zahar pudra si serviti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura mexicana cu ananas" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica taraneasca cu carne de vita

de oanapl 7

ieri la 15:59

Briose cu smochine si ciocolata

ieri la 11:05

Ciorba de vara, de rosii cu galuste

pe 20.09 la 23:51

TOP
utilizatori

Rocsi

4715 puncte

mihaelar63

3140 puncte

Constelatialeu

2900 puncte

katty

2765 puncte

RODIMUR

2382 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica taraneasca cu carne de vita

de oanapl 7

ieri la 15:59

Briose cu smochine si ciocolata

ieri la 11:05

Ciorba de vara, de rosii cu galuste

pe 20.09 la 23:51

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu fructe