Desert prajitura regala cu branza

de Constelatialeu in Dulciuri, 30 Aug 2020 | 1245 vizualizari

 

Nu eu am denumit-o asa, am salvat un filmulet de pe Savuros.TV si asa se numea prajitura. Mi-a placut ce am vazut asa ca am zis sa incerc regala asta. Eu am mai facut niste modificari, pe ici pe colo, am adaptat ingredientele in functie de tava pe care am folosit-o. Si pentru ca tot e Sf. Alexandru azi, hai cu La multi ani, Valentin-Alexandru ! El face gratarul eu am facut prajitura....:))))))))))))))))))))))))))))))))

 

INGREDIENTE

  • Pt. o forma cu diametrul de 28 cm
  • Aluat cu unt
  • 360 g faina
  • 150 g unt cu 82% grasime
  • un praf sare
  • 10 g praf de copt
  • 150 g zahar
  • Umplutura
  • 600 g branza dulce ( scursa bine si mai grasuta)
  • 5 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 2-3 picaturi esenta vanilie
  • un praf de sare
  • stafide
  • Glazura
  • 180 g smantana dulce cu 30% grasime
  • 2 linguri lapte condensat caramelo cu cacao DeLatte
  • ciocolata topita
  • Decor
  • nasturasi de ciocolata alba
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura regala cu branza:

Aluat :Intr-un castron am cernut faina, am adaugat sarea, praful de copt, zaharul si untul rece taiat cubulete mici, am framantat repede pana am obtinut un aluat sfaramicios. Am tapetat cu hartie de copt tava rotunda ( 28 cm) si am pus jumatate din aluat si l-am presat uniform. Apoi am facut umplutura, am amestecat branza, cu zaharul, sarea , zaharul vanilat, esenta de vanilie si galbenusurile, am omogenizat bine si am pus umplutura peste aluat.Am presarat o mana de stafide apoi am intins restul de aluat si l-am nivelat. Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 35-40 min sau pana incepe sa se rumeneasca frumos. Am scos tava din cuptor, am lasat-o cateva min cat am preparat glazura. Am amestecat smantana dulce cu laptele condensat caramelo cu cacao, apoi am intins peste prajitura calda, am ornat cu ciocolata topita si cu ajutorul unui bat de frigaruie am desenat niste forme, aleatorii. Am lasat prajitura sa se raceasca, apoi am bagat-o in frigider la rece. Am decorat cu nasturasi de ciocolata alba.


Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura regala cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Rocsi 1

30.08.2020, 22:00

Imi cam place prajitura asta! La multi ani sotului!

Constelatialeu 1

30.08.2020, 22:13

Multumesc pentru urari, o sa i-le transmit <<<<<<

abstract01 1

30.08.2020, 22:50

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

8208 puncte

Rahela Velicu

6141 puncte

mihaelar63

4566 puncte

Rocsi

4106 puncte

Panacris

3522 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tocana de cartofi cu carnati
  • 10

    J

  • 11

    V

  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu visine si urda