Desert savarine

de Lau in Dulciuri, 28 Mai 2017 | 330 vizualizari

 

M-am inspirat de la Jamila

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 150 ml lapte
  • 30 ml ulei
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 5 g drojdie uscata
  • 1 praf de sare
  • esenta de vanilie
  • Sirop
  • 400 ml apa
  • 150 g zahar
  • 1 esenta rom
  • Crema
  • 300 ml smantana
  • 200 ml frisca
  • 100 ml lapte condesat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert savarine:

Intr-un bol, adaugam faina cernuta, facem o adancitura, adaugam laptele amestecat cu drojdia, zaharul, ouale, esenta de vanilie si amestecam bine, pana ce se omogenizeaza, apoi adaugam praful de sare. Amestecam pentru 5 minute cu o paleta. Acoperim cu folie alimentara si lasam la odihnit, 30 minute.


Adaugam aluatul cu ajutorul linguritei in formele unse cu unt (treisferturi), le lasam la dospit 10 min.


Dam la cuptroul incalzit, pana ce se rumenesc frumos deasupra.


Intre timp, pregatim siropul. Intr-o cratita, adaugam apa, zaharul si punem pe foc, pana ce zaharul se dizolva, adaugam esenta si lasam sa se raceasca.


Taiem cate un capacel din savarina, il scufundam in sirop si o asezam in tava.


Mixam smantana impreuna cu frisca si laptele condensat pana ce devine tare.


Umplem savarinele cu frisca si dam la frigider cateva ore.


Ungem capacele cu ciocolata topita sau cu dulceata de capsuni.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert savarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

anca_rm 1

29.05.2017, 11:38

ce dragalase sunt , de ceva vreme ma pregatesc si eu sa fac

Rocsi 1

29.05.2017, 20:17

Lau 1

02.06.2017, 16:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

RETETA RECOMANDATA
Nuci umplute