Desert tarta cu cremeux de ciocolata

de madi_marin in Dulciuri, 26 Ian 2020 | 385 vizualizari

 

Pentru această reţetă m-am inspirat de pe blogul Jamilei ( aluatul) şi ,,Pasiune pentru bucatarie,, ( cremeux).

 

INGREDIENTE

  • Pentru tarta 28 cm :
  • 250 g făină
  • 125 g unt
  • 1 gălbenuş
  • 40 ml apă rece
  • un praf de sare
  • Cremeux de ciocolată :
  • 250 ml frişcă lichidă
  • 100 ml lapte
  • 4 gălbenuşuri
  • 80 g zahăr
  • 250 g ciocolată (amăruie)
  • 6 g gelatină granule
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu cremeux de ciocolata:

Se pregăteşte aluatul pentru tartă: se pun în vasul robotului de bucătărie făina cernută şi untul tăiat cubuleţe.


Se mixează cât să obţinem o consistenţă nisipoasă.


Se adaugă apoi gălbenuşul şi apa rece puţin câte puţin.


Se omogenizează bine totul, apoi se scoate aluatul pe blatul de lucru şi se frământă câteva secunde.


Din el se formează un disc pe care îl acoperim cu folie de plastic şi pe care îl dăm la frigider pentru 30 de minute.


Între timp preparăm cremeux-ul ( cremă delicioasă, fină, dar fermă de ciocolată) : se înfierbântă într-un vas la foc mic frişca lichidă şi laptele.


Gelatina se hidratează cu 2 linguri de apă rece şi se dă deoparte.


Cu un tel se amestecă pentru câteva minute gălbenuşurile cu zahărul.


Peste crema de gălbenuşuri se toarnă în fir subţire şi amestecând continuu lichidul fierbinte, apoi totul se pune înapoi la foc mic şi se amestecă până se îngroaşă ( cca 2 – 3 minute).


Crema îngroşată se pune peste ciocolata ruptă în bucăţele şi se amestecă până la topirea completă.


Gelatina se lichefiază la foc mic, apoi se toarnă peste crema de ciocolată.


Se dă la rece să capete consistenţă.


Aluatul de tartă se scoate de la rece, se întinde cu un sucitor pe blatul pudrat uşor cu făină, apoi se pune în formă, se tasează bine şi i se îndepărtează marginile.


Se înţeapă din loc în loc, apoi se acoperă cu hârtie de copt peste care turnăm boabe speciale de ceramica, orez, fasole etc.


Se coace la 180 grade pentru 40 de minute ( după 20 de minute se pot îndepărta boabele şi se poate coace blatul simplu în continuare).


Se lasă la răcit, se toarnă cremeux-ul şi se nivelează.


Se poate pune deasupra o glazură preparată din 100/150 ml frişcă lichidă şi 100/150 g ciocolată.


Se dă la frigider peste noapte şi apoi se poate orna după imaginaţie.


Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu cremeux de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

dantes 1

31.01.2020, 10:03

delicioasa!

Panacris 1

01.02.2020, 18:35

mihaelar63 1

02.02.2020, 03:47

Ce bun!!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

10066 puncte

mihaelar63

6383 puncte

Rocsi

5529 puncte

RODIMUR

5395 puncte

oanapl

4732 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert vafe Tiramisu
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

RETETA RECOMANDATA
Desert gofre (Vafe)