Desert tarta cu fructe - Bucuria toamnei

de amalia01 in Dulciuri, 30 Sep 2019 | 1621 vizualizari

 

Are și toamna frumusețea ei, nu-i așa? Chiar dacă plouă, bate vântul și zilele sunt mai scurte, livezile se umplu de culoare și arome.





Și de acolo, direct în rețete ...

 

INGREDIENTE

  • 1 plic mix pentru aluat de tarte Dr. Oetker
  • 1 ou
  • 150 g unt Meggle
  • 5 mere mari
  • 6 prune Bistrița
  • 1 ciorchină de struguri albi, aromați, potrivită
  • miezul de la 4 nuci
  • 4 lg zahăr brun
  • 2 lgț scorțișoară
  • 2 lg ulei
  • 2 lg zahăr pudră
  • 3 lg gris
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu fructe - Bucuria toamnei:

Merele le speli și le dai prin razatoarea mare, apoi le călești intr-o lingură de ulei. Adaugi 3 lg de zahăr, 1 lgț de scorțișoară și grisul, apoi omogenizezi.
Prunele le speli și le tai felii.
Strugurii îi desfaci de pe ciorchină și îi speli.
Presari peste toate 1 lg de zahăr și scorțișoara.

Din mix, ou și unt prepari un aluat fraged pe care îl întinzi și îl așezi în tava unsă cu ulei, astfel încât să depășească ușor marginile.
Întinzi uniform merele, iar apoi presari restul de fructe și miezul de nucă.
Îndoi marginile aluatului peste ele și dai tava la cuptorul preîncălzit la 180*C pentru 30 de minute.
Când este gata pudrezi cu zahăr și servești tăiată triunghiuri.

P.S. Nu uita să presari și puțin praf magic de iubire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu fructe - Bucuria toamnei" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de gutui