Desert tort cifra

de -Licurici- in Torturi, 12 Ian 2020 | 4115 vizualizari

 

Bunatati pentru Craciun

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 300 g faina;
    • 75 g migdale macinate;
    • 75 g zahar pudra;
    • 200 g unt;
    • 1 ou;
    • esenta de vanilie;
    • un praf de sare.
  • Pentru crema:
    • 800 ml lapte;
    • 80 g amidon;
    • 250 g zahar;
    • 300 g unt;
    • coaja de lamaie;
    • 100 ml suc de lamaie (2 lamai medii).
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cifra:

Pentru aluat, faina, migdalele macinate, untul taiat cubulete si un praf de sare, se amesteca bine.

Oul se amesteca cu esenta de vanilie, apoi se adauga in aluat.

se omogenizeaza, apoi se pune in folie de plastic si se da la frigider, pentru o ora.

Se imparte in doua si se formeaza cifra dorita, apoi se baga in frigider pentru 15-20min.

Se scoate din frigider si se coace 10-13, la 180 de grade.

Pentru crema, laptele se incalzeste.

Amidonul se amesteca cu zaharul, apoi se adauga laptele cald, putin cate putin.

Se pune pe foc si se amesteca continuu, pana se ingroasa, in jur de 10 min.

Se adauga coaja de la o lamaie si se ia de pe foc.

Se pune intr-un bol, se acopera cu folie alimentara si se lasa la racit 15-20min.

Dupa ce s-a racit putin, se adauga untul taiat cubulete, putin cate putin.

Se incorporeaza usor zeama de lamaie si se da la rece.

Pentru asamblare, se pune crema la mijloc si deasupra.

TIPS-URI

1

folia alimentara se pune exact deasupra cremei, nu se acopera castronul.

2

Untul trebuie sa fie la tenperatura camerei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cifra" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Medovik