Desert tort cifra

de -Licurici- in Torturi, 12 Ian 2020 | 2846 vizualizari

 

Bunatati pentru Craciun

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 300 g faina;
    • 75 g migdale macinate;
    • 75 g zahar pudra;
    • 200 g unt;
    • 1 ou;
    • esenta de vanilie;
    • un praf de sare.
  • Pentru crema:
    • 800 ml lapte;
    • 80 g amidon;
    • 250 g zahar;
    • 300 g unt;
    • coaja de lamaie;
    • 100 ml suc de lamaie (2 lamai medii).
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cifra:

Pentru aluat, faina, migdalele macinate, untul taiat cubulete si un praf de sare, se amesteca bine.

Oul se amesteca cu esenta de vanilie, apoi se adauga in aluat.

se omogenizeaza, apoi se pune in folie de plastic si se da la frigider, pentru o ora.

Se imparte in doua si se formeaza cifra dorita, apoi se baga in frigider pentru 15-20min.

Se scoate din frigider si se coace 10-13, la 180 de grade.

Pentru crema, laptele se incalzeste.

Amidonul se amesteca cu zaharul, apoi se adauga laptele cald, putin cate putin.

Se pune pe foc si se amesteca continuu, pana se ingroasa, in jur de 10 min.

Se adauga coaja de la o lamaie si se ia de pe foc.

Se pune intr-un bol, se acopera cu folie alimentara si se lasa la racit 15-20min.

Dupa ce s-a racit putin, se adauga untul taiat cubulete, putin cate putin.

Se incorporeaza usor zeama de lamaie si se da la rece.

Pentru asamblare, se pune crema la mijloc si deasupra.

TIPS-URI

1

folia alimentara se pune exact deasupra cremei, nu se acopera castronul.

2

Untul trebuie sa fie la tenperatura camerei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cifra" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de lemon cake, in stilul meu

pe 30.09 la 22:51

Reteta de baclava cu nuca

de RODIMUR 8

pe 26.09 la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 2

pe 25.09 la 21:18

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

pe 24.09 la 21:03

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2064 puncte

Rocsi

1874 puncte

oanapl

1159 puncte

Gherca Daniela

1136 puncte

Bya Ralu

1124 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort trio cu zmeura, ciocolata si mascarpone