Desert tort cifra

de -Licurici- in Torturi, 12 Ian 2020 | 876 vizualizari

 

Bunatati pentru Craciun

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 300 g faina;
    • 75 g migdale macinate;
    • 75 g zahar pudra;
    • 200 g unt;
    • 1 ou;
    • esenta de vanilie;
    • un praf de sare.
  • Pentru crema:
    • 800 ml lapte;
    • 80 g amidon;
    • 250 g zahar;
    • 300 g unt;
    • coaja de lamaie;
    • 100 ml suc de lamaie (2 lamai medii).
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cifra:



Pentru aluat, faina, migdalele macinate, untul taiat cubulete si un praf de sare, se amesteca bine.


Oul se amesteca cu esenta de vanilie, apoi se adauga in aluat.



se omogenizeaza, apoi se pune in folie de plastic si se da la frigider, pentru o ora.


Se imparte in doua si se formeaza cifra dorita, apoi se baga in frigider pentru 15-20min.


Se scoate din frigider si se coace 10-13, la 180 de grade.


Pentru crema, laptele se incalzeste.


Amidonul se amesteca cu zaharul, apoi se adauga laptele cald, putin cate putin.


Se pune pe foc si se amesteca continuu, pana se ingroasa, in jur de 10 min.


Se adauga coaja de la o lamaie si se ia de pe foc.


Se pune intr-un bol, se acopera cu folie alimentara si se lasa la racit 15-20min.


Dupa ce s-a racit putin, se adauga untul taiat cubulete, putin cate putin.


Se incorporeaza usor zeama de lamaie si se da la rece.


Pentru asamblare, se pune crema la mijloc si deasupra.


TIPS-URI

1

folia alimentara se pune exact deasupra cremei, nu se acopera castronul.

2

Untul trebuie sa fie la tenperatura camerei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cifra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Lau 1

13.01.2020, 08:42

abstract01 1

13.01.2020, 09:23

Catalina L 1

21.01.2020, 17:00

tare fain

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5202 puncte

Panacris

4841 puncte

Rocsi

4199 puncte

RODIMUR

3311 puncte

mirela0911

3310 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Oua umplute cu pate de casa
  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Vinete aperitiv

de RODIMUR 7

ieri la 20:03

Gem de gutui cu lavanda

ieri la 16:45

Supa gulas la slow cooker Crock Pot

de katty 6

pe 19.10 la 19:48

Desert tort cu crema de mascarpone cu frisca si afine

de RODIMUR 7

pe 19.10 la 13:36

RETETA RECOMANDATA
Tort de clatite pentru Gabitza