Desert tort cu unt de arahide

de Lau in Torturi, 20 Apr 2017 | 1573 vizualizari

 

Delicii pentru Paste

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 8 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri apa rece
  • 3 linguri ulei
  • esenta de rom
  • Crema
  • 200 g crema de branza
  • 200 g frisca
  • 200 g unt de arahide
  • Decor
  • frisca
  • 1 ciocolata cu lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu unt de arahide:

Blat


Se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Mixam bine dupa fiecare galbenus, in fir subtire, adaugam uleiul si apa, esenta.


Amestecam faina cu praful de copt si cacao, amestecam cu o paleta cu miscari unsoare. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit, pana ce trece testul cu scobitoarea.


Lasam sa se raceasca bine, dupa care taiem blatul in 3 felii.


Crema


Intr-un bol, mixam frisca pana ce isi dubleaza volumul, adaugam crema de branza, omogenizam si la final, adaugam untul de arahide.


Amestecam bine.


Pe un platou, asezam prima foaie (eu folosesc cea de deasupra), o insiropam (apa cu esenta de rom), crema - repetam, pana ce terminam, ungem blatul intr-un strat subtire de crema si dam la rece 30 min.


Ungem blatul cu frisca mixata si decoram cu ciocolata topita si dupa plac.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu unt de arahide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Lau 1

21.04.2017, 20:43

dantes 1

22.04.2017, 06:30

Delicios!

Catalina L 1

23.04.2017, 20:16

original, imi place

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți in oțet, fără sterilizare

de Ina 7

ieri la 22:23

Budinca de vanilie cu migdale si sos de caise cu menta

de Rocsi 9

ieri la 19:36

Supa de cașcaval, cu crutoane

de RODIMUR 5

ieri la 14:26

Mancare de cartofi noi

ieri la 13:29

RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat