Desert tort cu unt de arahide

de Lau in Torturi, 20 Apr 2017 | 386 vizualizari

 

Delicii pentru Paste

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 8 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri apa rece
  • 3 linguri ulei
  • esenta de rom
  • Crema
  • 200 g crema de branza
  • 200 g frisca
  • 200 g unt de arahide
  • Decor
  • frisca
  • 1 ciocolata cu lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu unt de arahide:

Blat


Se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Mixam bine dupa fiecare galbenus, in fir subtire, adaugam uleiul si apa, esenta.


Amestecam faina cu praful de copt si cacao, amestecam cu o paleta cu miscari unsoare. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit, pana ce trece testul cu scobitoarea.


Lasam sa se raceasca bine, dupa care taiem blatul in 3 felii.


Crema


Intr-un bol, mixam frisca pana ce isi dubleaza volumul, adaugam crema de branza, omogenizam si la final, adaugam untul de arahide.


Amestecam bine.


Pe un platou, asezam prima foaie (eu folosesc cea de deasupra), o insiropam (apa cu esenta de rom), crema - repetam, pana ce terminam, ungem blatul intr-un strat subtire de crema si dam la rece 30 min.


Ungem blatul cu frisca mixata si decoram cu ciocolata topita si dupa plac.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu unt de arahide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Lau 1

21.04.2017, 20:43

dantes 1

22.04.2017, 06:30

Delicios!

Catalina L 1

23.04.2017, 20:16

original, imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de zmeura

ieri la 20:22

Rosii  deshidratate la borcan, cu ulei de masline si busuioc

ieri la 19:39

Gulas vienez

ieri la 15:32

Gem de caise, piersici, zmeura si menta

ieri la 13:22

RETETA RECOMANDATA
Tort cu 3 feluri de crema.