Desert tort cu unt de arahide

de Lau in Torturi, 20 Apr 2017 | 4614 vizualizari

 

Delicii pentru Paste

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 8 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri apa rece
  • 3 linguri ulei
  • esenta de rom
  • Crema
  • 200 g crema de branza
  • 200 g frisca
  • 200 g unt de arahide
  • Decor
  • frisca
  • 1 ciocolata cu lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu unt de arahide:

Blat

Se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Mixam bine dupa fiecare galbenus, in fir subtire, adaugam uleiul si apa, esenta.

Amestecam faina cu praful de copt si cacao, amestecam cu o paleta cu miscari unsoare. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit, pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca bine, dupa care taiem blatul in 3 felii.

Crema

Intr-un bol, mixam frisca pana ce isi dubleaza volumul, adaugam crema de branza, omogenizam si la final, adaugam untul de arahide.

Amestecam bine.

Pe un platou, asezam prima foaie (eu folosesc cea de deasupra), o insiropam (apa cu esenta de rom), crema - repetam, pana ce terminam, ungem blatul intr-un strat subtire de crema si dam la rece 30 min.

Ungem blatul cu frisca mixata si decoram cu ciocolata topita si dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu unt de arahide" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Velvet Roll cu pere (22 ani)