Tort de portocale

de xedo in Torturi, 5 Ian 2014 | 8957 vizualizari

 

Este un tort delicios pe care il stiu de la o doamna care face niste deserturi delicioase.

 

INGREDIENTE

  • 250 ml lapte
  • 6 lingurite gelatina
  • 6 galbenusuri
  • 10 linguri zahar
  • coaja rasa de la o portocala mai mica
  • 1 portocala mare (sau 2 mai mici)
  • 1 l frisca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de portocale:

Pasul 1.

In 250 ml lapte rece se dizolva 6 lingurite gelatina.

Pasul 2. 

Separat se pun intr-un vas 6 galbenusuri, 10 linguri zahar, coaja rasa de la o portocala mai mica ( nu radeti prea multa coaja sa nu iasa compozitia amara), 1 portocala mare taiata cubulete (sau 2 mai mici). Este de preferat sa curatati feliutele de portocala de pielita pentru ca acestea sunt amarui. Se amesteca toate acestea impreuna cu gelatina care s-a dizolvat intre timp in lapte si de dau la foc mic pana clocoteste putin, amestecand continuu, nu foarte mult pt ca gelatina nu mai are actiune cand este fiarta. Se pune la racit.

Pasul 3.

1 litru frisca se bate tare, foarte tare, frisca sa fie foarte tare.

Dupa ce s-a racit compozitia se amesteca cu frisca si se pune intr-o cratita de 5-6 kg tapetata cu rondele de portocala si se lasa o noapte la frigider. Pentru ca tortul sa iasa usor din cratita si pune folie alimentara pe tot interiorul cratitei, apoi se pun rondelele de portocala pe fundul si peretii cratitei si peste se toarna compozitia. Se niveleaza bine si se acopera cu surplusul de folie. A doua zi se desface folia, se acopera cratita cu platoul pe care va fi tortul si se rastoarna. Trageti usor de folie si acesta va cadea pe platou.

Va doresc pofta buna! Este foarte racoros si aspectuos.

TIPS-URI

1

Se poate face acelasi tort si cu kiwi, dar sunt necesare 8 lingurite de gelatina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort in forma floare din suc de portocale