Desert tort Ema

de Leontina_Costel1970 in Torturi, 24 Noi 2018 | 938 vizualizari

 

Pe 26 noiembrie este ziua fetei mele adoptive, ca nu pot sa-i zic nora, e ca si fata mea. Si am profitat de faptul ca leoaica Cleme a venit in vizita si-am pus-o la treaba, fotografiat si scris retete. Eu stau foarte prost cu timpul si la sfarsit de saptamana nu stiu ce sa fac mai intai.

 

INGREDIENTE

  • Blat 1 de cacao
  • 2 oua
  • 2 lg zahar
  • 2 lg faina
  • 1 lg cacao
  • Blat 2 de cacao
  • 2 oua
  • 2 lg zahar
  • 2 lg faina
  • 1 lg cacao
  • Blat 3 cu nuca
  • 7 albusuri
  • 10 lg nuca taiata mai grosier
  • 5 lg faina
  • Crema de ciocolata
  • 7 galbenusuri
  • 5 lg zahar
  • 320 g ciocolata Kandia 50% cacao
  • 300 ml smantana vanilata si indulcita LaDorna
  • Frisca
  • 700 ml smantana vanilata si indulcita LaDorna
  • Sirop
  • 300 ml apa
  • 4 lg zahar
  • 1 sticluta esenta rom
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Ema:

Am folosit o forma de tort cu diametrul de 26 cm.


Blat 1 de cacao : Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare, se adauga zaharul si se bate bine pana obtinem o bezea tare. Se incorporeaza galbenusurile cu miscari lente de jos in sus, la final se cerne cacaua si faina si se amesteca de jos in sus cu miscari lente. Se tapeteaza forma cu hartie de copt, se adauga amestecul, se niveleaza si se da forma la cuptorul preincalzit la 180 grade C. Se face testul scobitorii pentru a vedea daca este copt blatul. Fiind un blat subtire, se coace foarte repede, mai ales daca ai un cuptor electric cu ventilatie.


Blat 2 de cacao. Se procedeaza la fel ca la primul blat.


Blat 3 cu nuca : Albusurile cu un praf sare se bat spuma tare, se adauga zaharul si se bat pana se obtine o bezea tare. Se incorporeaza nuca taiata mai grosier si faina cu miscari lente de jos in sus. Se tapeteaza forma de tort cu hartie de copt, se adauga compozitia se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit. Si apoi se taie in doua parti egale.


Sirop : Apa cu zaharul se pun la fiert, cand a dat in 2-3 clocote, se trage de pe foc si se adauga esenta de rom, se lasa la racit.


Crema : Intr-o cratita de inox cu fund dublu se pun galbenusurile si zaharul se mixeaza bine, apoi se adauga smantana pentru frisca si ciocolata maruntita, se pune cratita pe baie de abur si se amesteca continuu pana se topeste ciocolata, nu trebuie sa atinga punctul de fierbere. Se lasa la frigider 3 ore, apoi se mixeaza bine pana obtinem o crema consistenta si spumoasa.


Frisca : Intr-un castron de inox (pe care l-am tinul la congelator 3 min) punem smantana rece si incepem sa mixam bine pana obtinem o frisca ferma.


Asamblare : Pe un platou asezam blatul 1 de cacao, il insiropam intindem o parte din crema, peste crema punem prima parte din blatul 3, insiropam, intindem crema, asezam blatul 2, insiropam si intindem crema si ultimul blat este de nuca insiropat. Oprim un pic de crema pentru ornat. Imbracam tot tortul in frisca si apoi ornam cu crema oprita.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Ema" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

abstract01 1

10.12.2018, 14:45

Ancutsa 1

10.12.2018, 14:51

Foarte frumos!

oanapl 1

13.02.2019, 20:47

Ce bine arata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Catalina L

7583 puncte

Rocsi

4228 puncte

Satisfyyourcravings

4077 puncte

mirela0911

3262 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de piersici

ieri la 15:53

Desert briose de vara cu capsuni si kiwi

de Ancutsa 5

ieri la 14:52

Desert tort Amandina de casa - reteta nr. 500

de Ancutsa 5

ieri la 14:48

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu frisca