Dulceata si gem de caise

de Julie in Dulceata / Gem, 5 Aug 2010 | 7597 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru dulceata de caise  avem nevoie de:
  • 1 kg caise bine coapte
  • 1 kg zahar
  • 100 ml apa
  • 1 lingura cu zeama de lamaie
  • 1 zahar vanilinat
  • Pentru gemul de caise  avem nevoie de:
  • 1 kg caise bine coapte
  • 600 g zahar
  • 1 lingura cu zeama de lamaie
  • 1 zahar vanilinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata si gem de caise:

DULCEATA DE CAISE:

Spalam caisele ,le desfacem in doua si indepartam samburii. Punem apa si zaharul  la fiert pana se formeaza un sirop gros. Adaugam bucatile de caise si lasam  sa fiarba la foc mic. Amestecam foarte rar si usor sa nu faramam de tot caisele. Spre sfarsit adaugam zeama de lamaie  si zaharul vanilinat. Dulceata este gata in 30-35  minute.

Mie imi plac mult si samburii caiselor,asa ca i-am decojit si i-am adaugat  si pe acestia in dulceata,la final, dau un gust  deosebit!   ;)

Spalam bine borcanele ,le sterilizam  si uscam , apoi le umplem cu dulceata  fierbinte. Asezam capacele si dupa ce se racesc, borcanele se pot pune in camara pentru iarna.

GEM DE CAISE:

Dupa ce spalam si indepartam samburii, taiem caisele in felii subtiri. Le amestecam cu zaharul si le lasam peste noapte la frigider. A doua zi le punem la fiert, pe foc mic. Amestecam mai des si avem grija ,pentru ca are tendinta sa se lipeasca. Adaugam zeama de lamaie si zaharul vanilinat spre sfarsit. Gemul de caise este gata cam in 35-40 minute. Se pune fierbinte in borcanele sterilizate.

Gemul de caise are un gust deosebit si poate fi folosit cu succes la diferite prajituri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata si gem de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (13)

Julie 1

05.08.2010, 21:31

Multumesc mult tuturor pentru aprecieri si furculite! Dulceata si gemul de caise sunt preferatele mele, era sa nu mai apuc sa fac...nu prea gasisem in piata caise bine coapte. Ieri am gasit si nu am mai stat pe ganduri!

nadina73 1

06.08.2010, 12:36

esti grozava fatasuper 5 furcu mari si late

Julie 1

06.08.2010, 19:39

Merci, Nadina!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tacos cheeseburger - Un preparat fusion gustos

la 15:51

Chec cu lamaie reteta de desert rapid, aromat si delicios

ieri la 22:16

Tarta cu cirese si ciocolata

de Rocsi 9

ieri la 19:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gem ( dulceata) din piersici rosii de gradina