Escalop de porc cu ciuperci - Reteta pentru un preparat fraged si aromat

de Pasiune pentru bucatarie in Porc, 2 Noi 2010 | 30962 vizualizari

 

Savureaza o reteta delicioasa si usor de preparat. Combinatia perfecta de carne de porc frageda si ciuperci aromate, ideala pentru o cina rapida si gustoasa!
Pentru acest Escalop de porc cu ciuperci - Reteta pentru un preparat fraged si aromat, ai nevoie de ingredientele urmatoare: cotlet porc, rosii, ciuperci, usturoi ceapa, condimente.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Escalop de porc cu ciuperci - Reteta pentru un preparat fraged si aromat
  • 3 bucati cotlet de porc
  • 200 g rosii in bulion
  • 5 ciuperci(100 g)
  • 2 linguri faina
  • 5 catei usturoi
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingurita boia dulce
  • piper,sare,patrunjel uscat
  • 1 lingura otet
  • 400 ml apa/supa de pui
  • orez
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Escalop de porc cu ciuperci - Reteta pentru un preparat fraged si aromat:

Cum se prepara Escalop de porc cu ciuperci - Reteta pentru un preparat fraged si aromat

Cotletul se condimenteaza si si rumeneste in cateva linguri de ulei, pe ambele parti(aprox15 min). Intr-o cratita se pun ceapa tocata marunt si cateii de usturoi tocati impreuna cu 2-3 linguri de ulei. Se calesc putin,apoi se adauga sarea,piper,patrunjel si boia si se amesteca.Se adauga faina si se amesteca energic pana se "prajeste",apoi se adauga apa si fir subtire amestecand incontinuu.Se adauga si rosiile pasate.Ciupercile se curata de pielita,se spala,se taie felii mai groase si se stropesc cu o lingura de otet(pentru a-si pastra culoarea alba),se adauga sosului si se lasa sa fiarba pana se inmoaie.Se mai poate adauga apa.Cand si sosul si carnea sunt gata,sosul se toarna in ceaun peste carne si se mai lasa pe foc 5 min. Am servit alaturi de orez fiert cu sare si piper!

Incearca si reteta de Escalop de vitel cu ciuperci sau varianta de Escalop de porc in sos de mustar.

Iti recomandam si reteta de Escalop boieresc, foarte gustos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop de porc cu ciuperci - Reteta pentru un preparat fraged si aromat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

vanilla 1

03.11.2010, 12:31

am un cotlet uitat prin congelator!!!!cum ajung acas cum faca reteta asta cu el

Anamaria7 1

03.11.2010, 13:39

minunaaat 5 clar.

mihaelar63 1

03.11.2010, 16:01

escalopul , buna mancare !!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe pufoase cu cacao și ciocolată albă -  Rețeta perfectă pentru un desert delicios

ieri la 10:35

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1149 puncte

oanapl

1031 puncte

mirela0911

1000 puncte

Ela68

1000 puncte

Retete_gustoase

450 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc in bacon cu sos de coniac