Falafel (chiftelute de naut)

de Criss in Mancaruri de post, 21 Mar 2011 | 10819 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -400 g naut
  • -1 ceapa rosie
  • -2 bucati usturoi
  • -1 lingurita coriandru
  • -1 legatura patrunjel verde
  • -sare, piper, boia de ardei
  • -1 pachet seminte de susan
  • -ulei de masline (di sansa pentru prajit)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Falafel (chiftelute de naut):

Nautul trebuie lasat de seara la inmuiat in apa rece. Minim 12 ore. Eu l-am lasat vreo 16 si poate asta a fost secretul ca a iesit atat de bun. :) Mai intai am dat nautul prin masina de tocat carne, apoi l-am facut pasta cu mixerul verticat. Asta pentru a nu suprasolicita mixerul. Mi s-a parut mai simplu de cat sa scot ditamai robotul de bucatarie, sa-l asamblez, etc.  Deci, impreuna cu nautul se mixeaza ceapa, usturoiul, patrunjelul, coriandrul, apoi se adauga sare piper, boia. Se formeaza chiftelutele nu foarte mari, care se dau prin susan, apoi se prajesc in ulei incins si se scot pe servetele absorbante. Se servesc cu salata sau cu ce va place. Sunt foarte bune si aromate.

 

RETETA IN IMAGINI

Falafel (chiftelute de naut)-0
Falafel (chiftelute de naut)-1
Falafel (chiftelute de naut)-2
Falafel (chiftelute de naut)-3
Falafel (chiftelute de naut)-4
Falafel (chiftelute de naut)-5
Falafel (chiftelute de naut)-6
Falafel (chiftelute de naut)-7
Falafel (chiftelute de naut)-8

COMENTARII (22)

Criss

Criss 1

23.03.2011, 11:21

Multumesc mult dragele mele.

tedi

tedi 1

20.10.2011, 08:31

Nautul nu se fierbe?

christyansen

christyansen 1

01.03.2012, 17:25

f bun si cu salata si sandwich o sa fac si hummus bv bv bv bv bv

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!