Fasole batuta

de ianculubita in Mancaruri de post, 19 Mar 2013 | 3446 vizualizari

 

Va recomand si reteta mea de fasole batuta.

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole
  • 4 cepe
  • 1 morcov
  • 2 linguri bulion
  • 1 capatana de usturoi
  • 4 linguri ulei de floarea soarelui
  • 5-6 linguri ulei de masline
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Fasolea curatata, spalata, o punem de seara la umflat; a doua zi aruncam apa si o punem la fiert cu apa rece si capac; cand boabele incep sa pocneasca, scurgem fasolea, o spalam cu apa rece, o punem din nou la fiert cu apa fierbinte, adaugam 2 cepe tocate marunt, morcovul ras pe razatoarea cu ochiuri mici, 1 lingurita de sare si lasam sa fiarba incet foarte bine; dupa acest timp,scurgem fasolea fara sa aruncam apa, punem fasolea intr-un bol impreuna cu usturoiul curatat si pasam cu blenderul vertical; dupa aceasta operatie, mixam fasolea adaugand cate putin ulei de masline si sare daca mai e nevoie dupa care o lasam deoparte;


In acest timp, in tigaia cu ulei de floarea soarelui incins, calim restul de ceapa tocata foarte marunt, adaugam bulionul, putina sare si putin piper;


Pe o farfurie punem un disc de mamaliguta, deasupra fasolea iar peste fasole ceapa prajita. Sau punem fasolea in boluri cu ceapa deasupra si servim cu mamaliguta si muraturi sau cu paine prajita.

 

TIPS-URI

1

daca fasolea dupa ce este pasata,vi se pare prea groasa,mai puteti adauga zeama de la fiert

2

inainte de a adauga usturoiul,scoateti cateva linguri de fasole pasata,o frecati cu ulei,adaugati putin otet sau zeama de lamaie,putina ceapa taiata foarte marunt si ati obtinut icre de fasole,servita pe paine(delicioasa)!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

gaby_gabytza 1

24.03.2013, 18:05

buna tare

babi5 1

07.08.2013, 21:19

ianculubita 1

09.08.2013, 17:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu pasat