Fasole batuta

de - TABITA - in Mancaruri de legume, 17 Mar 2016 | 780 vizualizari

 

O mancare foarte gustoasa, insa pregatirea ei necesita mult timp si rabdare. :)

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole boabe
  • 4 morcovi
  • 2 cepe
  • 4 catei de usturoi
  • cimbru
  • rozmarin
  • marar
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Fasolea se spala, se pune la inmuiat si se lasa pana a doua zi. Daca este posibil, schimbati apa din cand in cand de cateva ori.


A doua zi, se pune apa la fiert intr-o oala si se adauga fasolea boabe scursa de apa in care a stat si clatita. Se lasa sa fiarba cateva minute dupa care se schimba apa si se repune la fiert de 2-3 ori. Pentru ca fasolea mea a fost inca tare am fiert-o de 3 ori, a 4-a oara am lasat sa fiarba in continuare.


Intre timp se pregatesc legumele.


Se curata ceapa, morcovii, usturoiul si se spala.


Morcovii se taie rondele, ceapa se toaca marunt, usturoiul se poate lasa intreg.


Dupa ce fasolea s-a inmuiat putin, se adauga morcovul, ceapa si condimentele, iar spre final usturoiul.


Dupa ce a fiert, am scurs o parte din zeama si am pastrat-o in caz de nevoie ca sa nu iasa prea groasa, iar restul le-am pasat cu ajutorul unui blender.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Merge foarte bine cu muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

- TABITA - 1

18.03.2016, 10:05

Geanina

Andreea Caroline 1

18.03.2016, 17:33

- TABITA - 1

18.03.2016, 18:05

Andreea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Fasole bătută (frecată)