Ficatei de pui cu mamaliguta si usturoi

de Andra_Constantinescu in Pui, 12 Dec 2014 | 1224 vizualizari

 

Este mancarea noastra favorita! Ficateii ii preferam un pic mai arsi pentru ca asa au un gust mai bun.
Am trecut ca ies doua portii, dar noi mancam toti trei din ei, de obicei. Acum depinde si cat de mult mananca o persoana sau cat de foame ii este pentru ca se poate intampla sa ajunga doar la o persoana 500g de ficatei.

 

INGREDIENTE

  • 500g ficatei de pui;
  • malai;
  • apa;
  • sare;
  • ulei;
  • 5-6 catei de usturoi.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui cu mamaliguta si usturoi:

Se spala ficateii, se dau cu sare si se pun la prajit, in ulei, intr-o tigaie acoperita cu capac. La inceput, acestia isi vor lasa apa, dupa care aceasta se va evapora si atunci vor incepe sa se prajeasca.


Pentru mamaliga se pun apa, sarea si un pic de ulei intr-un tuci si, inainte de a clocoti apa, se adauga malai, amestecandu-se in acelasi timp. Cantitatile variaza in functie de cat de mare urmeaza sa fie mamaliga. Aceasta se lasa la foc mic sa se coaca, amestecandu-se din cand in cand. La final se toarna intr-un/o castron/farfurie umezit/a cu apa rece sau se rastoarna pe un carpator.


Usturoiul se curata si se preseaza intr-o farfurie, dupa care se adauga sare si apa.

 

TIPS-URI

1

Se pune un pic de ulei in mamaliga pentru a nu se lipi prea tare de tuci.

2

Malaiul se pune inainte de a clocoti apa pentru a nu se forma cocoloase, dar atentie sa nu puneti prea mult, pentru ca atunci va trebui sa mai adaugati apa si sare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui cu mamaliguta si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Gherca Daniela 1

13.12.2014, 00:18

babi5 1

14.12.2014, 07:46

mirela0911 1

14.12.2014, 11:22

Imi place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Ficăţei prăjiţi (reţeta mea)