Ficatei de pui cu mamaliguta si usturoi

de Andra_Constantinescu in Pui, 12 Dec 2014 | 976 vizualizari

 

Este mancarea noastra favorita! Ficateii ii preferam un pic mai arsi pentru ca asa au un gust mai bun.
Am trecut ca ies doua portii, dar noi mancam toti trei din ei, de obicei. Acum depinde si cat de mult mananca o persoana sau cat de foame ii este pentru ca se poate intampla sa ajunga doar la o persoana 500g de ficatei.

 

INGREDIENTE

  • 500g ficatei de pui;
  • malai;
  • apa;
  • sare;
  • ulei;
  • 5-6 catei de usturoi.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui cu mamaliguta si usturoi:

Se spala ficateii, se dau cu sare si se pun la prajit, in ulei, intr-o tigaie acoperita cu capac. La inceput, acestia isi vor lasa apa, dupa care aceasta se va evapora si atunci vor incepe sa se prajeasca. 

Pentru mamaliga se pun apa, sarea si un pic de ulei intr-un tuci si, inainte de a clocoti apa, se adauga malai, amestecandu-se in acelasi timp. Cantitatile variaza in functie de cat de mare urmeaza sa fie mamaliga. Aceasta se lasa la foc mic sa se coaca, amestecandu-se din cand in cand. La final se toarna intr-un/o castron/farfurie umezit/a cu apa rece sau se rastoarna pe un carpator.

Usturoiul se curata si se preseaza intr-o farfurie, dupa care se adauga sare si apa.

 

TIPS-URI

1

Se pune un pic de ulei in mamaliga pentru a nu se lipi prea tare de tuci.

2

Malaiul se pune inainte de a clocoti apa pentru a nu se forma cocoloase, dar atentie sa nu puneti prea mult, pentru ca atunci va trebui sa mai adaugati apa si sare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui cu mamaliguta si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (11)

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

13.12.2014, 00:18

babi5

babi5 1

14.12.2014, 07:46

mirela0911

mirela0911 1

14.12.2014, 11:22

Imi place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!