Foietaj cu piept de pui si legume

de Angelina_Elena in Aperitive / Garnituri, 27 Iul 2013 | 5371 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata aluat foietaj (400 g)
  • 1 piept de pui
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei (eu am avut galben dar putem pune unul rosu pentru a da culoare frumoasa)
  • jumatate conserva ciuperci (200 g)
  • 2 oua
  • 3 linguri ulei
  • 4 linguri smantana
  • sare
  • piper
  • jumatate lingurita patrunjel uscat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj cu piept de pui si legume:

Scoatem foietajul din congelator si il lasam sa se dezghete.


Intre timp curatam si spalam ceapa, apoi o taiem solzisori.


Spalam si ardeiul, il curatam de seminte si il taiem fasii.


Punem ciupercile la scurs, apoi le tocam marunt.


Pieptul de pui l-am spalat, l-am curatat si l-am taiat cubulete.


Intr-o tigaie punem 3 linguri de ulei la incins, apoi punem ceapa, ardeiul si lasam sa se inmoaie.


Adaugam apoi ciupercile si lasam legumele sa se caleasca impreuna pentru 5 minute.


Am adaugat apoi pieptul de pui, am dat focul incet si am amestecat pana acesta s-a facut.


Am oprit focul, am adaugat patrunjelul uscat, sare si piper dupa gust.


Dupa ce umplutura sa racit, am adaugat smantana, ouale, inca un praf de sare si am omogenizat.


Bucata de foietaj am taiat-o in 2 si am intins fiecare bucata intr-o foaie subtire.


Am tapetat o tava cu hartie de copt, am asezat prima foaie intinsa, am pus umplutura si am acoperit cu ce-a de-a doua foaie.


Am intepat din loc in loc cu furculita, apoi am "lipit" marginile cu ajutorul furculitei.


Am uns foaia de deasupra cu putin lapte si am dat tava la cuptorul preincalzit pentru 20-25 de minute, sau pana se rumeneste frumos deasupra.


Am lasat sa se raceasca apoi am taiat-o si am servit-o.


Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu piept de pui si legume" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

alilianaa 1

28.07.2013, 08:54

tare bun!

Angelina_Elena 1

28.07.2013, 11:33

Caro, mai am asa ca te servesc cu drag!

Angelina_Elena 1

28.07.2013, 11:33

Liliana

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza, dovlecei si rosii cherry