Friptura de curca in sos alb cu ciuperci si ardei copt

de Merisor in Curcan, 14 Feb 2014 | 5657 vizualizari

 

Am luat de la mama o curca de curte din care am facut o supa si o friptura.
Atat m-am gandit si razgandit ce fel de sos sa fac la friptura, ca in final sa fac ceva intre sosul bechamel si ciulama.
Tare bun a iesit, au tinut sa-mi spuna asta, pe rand, membrii familiei!

 

INGREDIENTE

  • pulpele, aripile si pieptul de la o curca
  • apa cat sa fie acoperita carnea
  • 1 lingura sare
  • 2 foi de dafin
  • condimente Spicy & Hot
  • 170 gr ciuperci feliate din conserva
  • 170 gr ciuperci intregi din conserva
  • 3 ardei copti(congelati)
  • 1 ceapa mare
  • 1 capatana usturoi
  • 5 linguri de faina
  • 1 lingurita nucsoara
  • putin patrunjel congelat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de curca in sos alb cu ciuperci si ardei copt:

Am pus carnea la fiert in putina apa, iar cand a atins punctul de fierbere, am scurs apa, am clatit carnea si am pus-o din nou la fiert in apa cat sa o acopere, cu putina sare.


Eu procedez asa de cand am avut probleme cu gastrita si ne-a recomandat medicul sa inlaturam prima apa in care se vor depune toxinele.


Am fiert carnea doar pana in momentul in care a inceput sa se patrunda usor la testul cu furculita(aproximativ 45 minute, fiind pasare de curte fierbe mai greu).


Am transferat apoi carnea intr-un vas de yena, am rasnit peste ea condimente, am adaugat 2 foi de dafin, am mai presarat putina sare si am stropit-o cu cateva linguri de grasime care s-a ridicat deasura in timpul fierberii.


Am dat vasul la cuptor, acoperit, pentru 30 de minute la 180 de grade, intorcand carnea din cand in cand de pe o parte pe alta.


Intre timp am preparat sosul.


Am tocat ceapa solzisori si am calit-o tot in grasime luata din vasul in care a fiert carnea.


Cand a devenit translucida, am adaugat ciupercile, usturoiul taiat feliute subtiri si ardeiul copt.


Intr-un bol, am diluat faina cu putina zeama de la supa si am turnat-o treptat peste legumele de pe foc, mestecand continuu sa se omogenizeze bine, apoi am inceput sa diluez totul cu supa, punand putin cate putin pana cand sosul meu a ajuns la consistenta dorita, ca o smantana putin mai subtire.


Am asezonat cu sare si condimente, apoi am adaugat nucsoara si am mai lasat pe foc 5-6 minute, mestecand sa nu se lipeasca de peretii vasului.


Se adauga sosul peste carnea din cuptor, se presara patrunjel tocat si se serveste cald, alaturi de muraturi sau branzeturi.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

Se poate servi cu mamaliguta calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de curca in sos alb cu ciuperci si ardei copt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

Sim0na 1

06.04.2015, 12:22

Ti-am "furat" reteta! dupa Paste o pun in practica

mena29 1

06.04.2015, 12:27

kytz 1

19.12.2016, 17:51

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

anuta

8806 puncte

MotanLaOale

7999 puncte

 Merisor

7016 puncte

RODIMUR

5841 puncte

Lau

Lau 9

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc la gratar cu sos vanatoresc