Fructe de mare cu orez si spanac

de mihaelar63 in Fructe de mare, 7 Dec 2018 | 4902 vizualizari

 

  Cam de multisor nu am mai preparat eu ceva cu fructe de mare. Aceste preparate imi dau energie si buna dispozitie cu coloratura lor. Scoicile mi-au parut cam putinele si am suplimentat cu cateva tentacule de calamar si cateva rulouri de surimi. Nu dati tare cu piatra. Eu zic ca nu-i sinucidere  sa mananci o data pe an surimi. Nu-i mai mare decat sa defilezi frecvent prin fata tejghelelor si sa consumi acele preparate de la branduri care a nu le numim [ asta sa nu dam idei ].

 

INGREDIENTE

  • 300 gr scoici decorticate [congelate ]
  • 100 gr tentacule calamar in ulei de masline [conserva ]
  • 10 batone surimi
  • 10 rosii chery
  • 4 linguri ulei masline aromatizat cu busuioc si rozmarin [productie proprie ]
  • 4 catei usturoi
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras galben
  • 1/2 pahar vin alb [100 gr ]
  • 2 linguri otet orez
  • ierburi de Provence
  • piper cu coja de lamie -macinate
  • sare de Himalaya
  • busuioc verde
  • orez cu spanac -https://www.bucataras.ro/retete/orez-cu-spanac-de-post-88777.html
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fructe de mare cu orez si spanac:

  1. Curatati si spalati legumele.
  2. Ceapa se taie rondele. Usturoiul se feliaza fin. Ardeii se taie cubulete.
  3. Eu am clatit scoicile cu apa rece si le-am scurs in sita cu ochiuri mari .
  4. Caliti usor in ulei ceapa si usturoiul. Adaugati ardeii cubulete.
  5. Cand acestea sunt usor lucioase se pun scoicile decongelate.
  6. De acum se lucreaza foarte rapid. Pana la finalizarea preparatului dureaza maximum 5 minute .
  7. Scoicile prea mult preparate termic se zdrobesc si isi pierd din forma si calitati .
  8. Condimentati cu sare, ierburi de Provence si piper cu lamie .
  9. Se pun rosiiorele cherry.
  10. Adugati vinul si otetul de orez .
  11. Surimi se taie bucati mai mici de cate 2-3 cm sis e pun in Wok peste scoici impreuna cu tentaculele de calamar.
  12. La servire adaugati frunzulite de busuioc verde, atat taiat cat si frunzulite intregi.

                  Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Scoicile prea mult preparate termic se zdrobesc si isi pierd din forma si calitati.

2

Despre ierburile de Provence : https://www.reteteleluiradu.ro/herbes-de-provence-aromele-unei-bucatarii-exceptionale/

3

Vinul ideal ar fi alb demi-sec langa acest preparat. Pentru domnite gingase, merge si roze :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Fructe de mare cu orez si spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paella cu fructe de mare