FUNDITE CU LINTE SI SOMON

de Roda in Paste, 27 Iun 2009 | 5943 vizualizari

 

Obisnuiesc sa gatesc cu toate cele trei tipuri de linte, dar cel mai mult imi place cea maronie, se preteaza bine salatelor.

 

INGREDIENTE

  • 100g.linte maronie,
  • 1 lingura amidon alimentar,
  • 400g.paste -fundite,
  • 2 cepe rosii,
  • 2 linguri unt sau margarina pentru gatit,
  • 2 dl. smantana,(frisca de gatit)
  • 1/8l. lapte,
  • 2 linguri suc de lamaie,
  • 1 lingura "Secretul gustului",
  • 125g.somon afumat,
  • sare,
  • piper alb,
  • marar si felii de lamaie pentru ornat;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA FUNDITE CU LINTE SI SOMON:

1.Lintea se pune la inmuiat timp de 30 de minute in 1/2 l. apa ,apoi se pune cu aceasi apa sa dea un clocot.Se adauga 1 lingura din Secretul gustului si se fierbe in continuare 20 de minute.Intre timp, se fierb pastele -fundite in apa sarata potrivit instructiunilor de pe pachet.

2.Cepele se curata si se toaca marunt si se calesc  in unt / margarina fierbinte.Se adauga smantana sau frisca de gatit,laptele si sucul de lamaie si se lasa sa dea 2 clocote,dupa care se pune amidonul alimentar dizolvat in putina apa rece.Se da inca un clocot si se condimenteaza cu sare si piper.

3.Se strecoara lintea;se strecoara pastele.Se repartizeza pastele pe 4 farfurii.Peste paste, pe fiecare farfurie se pune lintea,somonul taiat felii si sosul.Se orneaza cu marar verde si felii de lamaie.Un vin alb sec merge perfect cu acest preparat.

Daca ti-a placut reteta noastra "FUNDITE CU LINTE SI SOMON" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Penne alla Siciliana al Forno, reteta delicioasa si super rapid de preparat