FUNDITE CU LINTE SI SOMON

de Roda in Paste, 27 Iun 2009 | 3731 vizualizari

 

Obisnuiesc sa gatesc cu toate cele trei tipuri de linte, dar cel mai mult imi place cea maronie, se preteaza bine salatelor.

 

INGREDIENTE

  • 100g.linte maronie,
  • 1 lingura amidon alimentar,
  • 400g.paste -fundite,
  • 2 cepe rosii,
  • 2 linguri unt sau margarina pentru gatit,
  • 2 dl. smantana,(frisca de gatit)
  • 1/8l. lapte,
  • 2 linguri suc de lamaie,
  • 1 lingura "Secretul gustului",
  • 125g.somon afumat,
  • sare,
  • piper alb,
  • marar si felii de lamaie pentru ornat;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA FUNDITE CU LINTE SI SOMON:

1.Lintea se pune la inmuiat timp de 30 de minute in 1/2 l. apa ,apoi se pune cu aceasi apa sa dea un clocot.Se adauga 1 lingura din Secretul gustului si se fierbe in continuare 20 de minute.Intre timp, se fierb pastele -fundite in apa sarata potrivit instructiunilor de pe pachet.


2.Cepele se curata si se toaca marunt si se calesc in unt / margarina fierbinte.Se adauga smantana sau frisca de gatit,laptele si sucul de lamaie si se lasa sa dea 2 clocote,dupa care se pune amidonul alimentar dizolvat in putina apa rece.Se da inca un clocot si se condimenteaza cu sare si piper.


3.Se strecoara lintea;se strecoara pastele.Se repartizeza pastele pe 4 farfurii.Peste paste, pe fiecare farfurie se pune lintea,somonul taiat felii si sosul.Se orneaza cu marar verde si felii de lamaie.Un vin alb sec merge perfect cu acest preparat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "FUNDITE CU LINTE SI SOMON" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

Michelle 1

16.11.2009, 15:58

Panacris 1

19.06.2015, 12:12

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9330 puncte

RODIMUR

8940 puncte

Rocsi

4600 puncte

Constelatialeu

3880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu gutui
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de gutui

ieri la 22:17

Gem de struguri

ieri la 21:47

Ciorba de dovlecei, cu zdrente de oua

de RODIMUR 5

ieri la 19:19

RETETA RECOMANDATA
Fundite cu nuca