Fursecuri cu cafea

de Criss in Prajituri, 18 Dec 2011 | 3138 vizualizari

 

Am vazut aceste fursecuri la Micul pe blog si tare mult mi-au placut cum aratau. Le-am facut si eu, insa nu sunt multumita de cum mi-au iesit. Am sa copiez reteta de pe blogul Miculinei, cu litere aldine iar completarile am sa le scriu cu litere normale.

 

INGREDIENTE

  • 150 g unt moale
  • 70 g zahar
  • putina sare (eu n-am pus, stiti deja pasaricile mele legate de sare la dulciuri :) )
  • 1 galbenus
  • doua pliculete cafea ness
  • 1 lingura cacao
  • 140 g faina
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca
  • 2 linguri coniac, eu am pus esenta de rom
  • boabe de cafea din ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu cafea:

 Se freaca untul moale cu zahar si sare, se adauga apoi galbenusul iar ultimele faina cu cacaoa si un pliculet de cafea ness. Se formeaza o bila din aluat, se inveleste in folie transparenta si se baga pentru 1 ora la frigider. Se scoate apoi din frigider, se intinde foaie de cca 1 cm grosime si se decupeaza cercuri.

Aici eu am avut mari probleme cu aluatul. In ciuda faptului ca eu am mai adaugat vreo 2-3 linguri de faina, n-am reusit sa-l intind pentru ca se lipea intr-un hal si de planseta si de vergea. Astfel ca m-am apucat sa formez cu mana bilute, pe care apoi le-am aplatizat si le-am pus in tava pe hartie de copt.
Se baga la cuptor pentru aproximativ 20-25 min.
Frisca se pune pe foc si se incalzeste fara sa se lasa sa fiarba, se adauga ciocolata rupta bucatele, romul, celalalt pliculet de mess, si se amesteca pana se topeste. Se baga la frigider pana se intareste crema, apoi se bate cu mixerul. Cu aceasta crema se lipesc cate doua fursecuri.

 

RETETA IN IMAGINI

Fursecuri cu cafea-0
Fursecuri cu cafea-1
Fursecuri cu cafea-2
Fursecuri cu cafea-3
Fursecuri cu cafea-4

COMENTARII (25)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

18.12.2011, 23:13

naomy

naomy 1

18.12.2011, 23:27

delicioase

Criss

Criss 1

19.12.2011, 05:44

Multumesc mult. Sunteti tare dragute.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!