Fursecuri Trandafir

de diaconta in Dulciuri, 6 Feb 2011 | 3721 vizualizari

 

O varianta la fel de delicioasa a cosuletelor cu gem si nuca.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt
  • 4 oua
  • 600 gr faina
  • 200 ml lapte batut
  • 20 gr drojdie
  • 200 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 150 gr nuca
  • 2 linguri cacao
  • sare
  • ulei
  • zahar vanilat
  • coaja de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri Trandafir:

Drojdia de amesteca cu o lingurita de zahar,putin lapte caldut si o lingura de faina si se lasa sa dospeasca.


Untul moale se amesteca cu cele patru galbenusuri,adaugate pe rand.Mai adaugam si cate o lingura de faina pentru ca untul sa nu capete aspectul branzos.Adaugam si laptele batut,o parte din faina si drojdia si putina sare.


Apoi se adauga restul de faina si se framanta cu lapte caldut.


Cantitatea de faina este orientativa,se pune atat cat sa se obtina consistenta dorita,adica un aluat nici prea tare dar nici foarte moale.


Se framanta aluatul cam 15 minute,spre final se adauga si putin ulei.Aluatul este suficient framantat cand se desprinde de peretii vasului.Se lasa la dospit in jur de o ora.


Miezul de nuca se prajeste si se macina.


Albusurile se bat spuma cu 100 gr zahar si zeama de lamaie.Nuca se adauga in albusuri ,cacaoa si putin zahar vanilat.


Se intinde o foaie de aluat se pune deasupra albusul cu nuca,se ruleaza apoi se taie bucati de 2-3 cm si se aseaza in tava (la fel ca niste melcisiori).


Se lasa la cuptor 30 de minute.


Se presara cu zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri Trandafir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

MotanLaOale 1

07.02.2011, 16:10

bune bune

diaconta 1

07.02.2011, 17:11

Mena mai am si iti dau tare dor mi-a fost de tine

diaconta 1

07.02.2011, 17:11

Vanilla Motane multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Suc de rosii pentru iarna

de Oana 8

la 15:06

 Tartă cu mure, afine și mascarpone

de oanapl 5

ieri la 23:46

Ardei umpluti cu sos de rosii si busuioc

ieri la 21:45

Chec sărat, cu șuncă și telemea

de RODIMUR 4

ieri la 21:21

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Londoni