Gem de prune

de MotanLaOale in Dulceata / Gem, 12 Sep 2013 | 15280 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 kg prune fara samburi
  • 2 kg zahar
  • 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune:

Prunele se spala si se scot samburii.


Se pun in cratita in care se va face gemul si se pune zaharul peste ele.


Eu am pus cate 2 kg in doua cratite si dupa ce a scazut au intrat in una.


Se lasa de pe o zi pe alta sa-si lase zeama.


A doua zi se pune la fiert la foc mare 15 minute, pana se topeste zararul si la foc mic cam 2 ore.


Se amesteca din cand in cand si se ia spuma.


Cand incepe sa se ingroase se pune o tabla sub cratita si se amesteca des sa nu se prinda.


Aproape de final se pune si zeama de la o lamaie.


Cand are consistenta dorita (eu o las pana scade la jumatate) sa face proba cu picatura.


Cand este gata se lasa la racit acoperind cratita cu un prosop udat cu apa rece ca sa nu faca crusta.


Borcanele se spala si se sterilizeaza in cuptor.


Cand gemul este rece se pune in borcanele reci, se pun capacele, etichetele si in camara la pastrare.


 

TIPS-URI

1

Daca se vrea un gem fara fructe mai mari, uniform, prunele se pot da prin masina de tocat.

2

Se pot amesteca in gem si nuci.

3

Se pot pune si arome de scortisoara sau vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

MotanLaOale 1

12.09.2013, 22:23

mena29 1

20.09.2013, 09:37

Ca si de la Padre,astept clatitele si de la tine! La asa gem...se cere!

MotanLaOale 1

20.09.2013, 10:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

RETETA RECOMANDATA
Gem de prune