Gogonele murate

de COSTEO in Muraturi, 12 Sep 2013 | 4352 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg gogonele (lunguiete si rosii)
  • 1 telina
  • 2 morcovi
  • 1 mar
  • 2 ardei iuti
  • 1 capatana usturoi
  • marar uscat
  • cimbru
  • sare pentru muraturi
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogonele murate:

Se aleg gogonelele cele mai sanatoase dar nu prea verzi, ci din alea mai rosii, proaspat recoltate, neatinse de bruma, nepatate, nelovite, fara crapaturi. Se spala bine gogonele.

Intr-un borcan de sticla sau un recipient de plastic, punem telina curatata si feliata, morcov rondele si cativa catei usturoi dar in coaja si putin zdrobiti, frunze de telina, marar uscat si cimbru. Asezam pana la jumatatea borcanului gogonele, adaugam si 1 mar crestat putin, printre punem si un ardei iute despicat in doua, la mijlocul borcanului procedam ca la inceput apoi pana sus terminam gogonelele. Deasupra frunze telina, marar uscat, cimbru. Peste gogonele se toarna apa rece cu sare (1 lingura sare la 1 l de apa).

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogonele murate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Gogonele murate-0
Gogonele murate-1
Gogonele murate-2
Gogonele murate-3
Gogonele murate-4
Gogonele murate-5
Gogonele murate-6
Gogonele murate-7

COMENTARII (25)

COSTEO

COSTEO 1

12.09.2013, 18:22

Dia gogonele astea sunt o samanta mai altfel,sunt din Bucovina,asa sunt ele rosii.Sunt f gustoase

Dya Daniela Andrei

Dya Daniela Andrei 1

01.11.2013, 22:46

Foarte faine! Imi plac de nu mai pot! Am pus si eu saptamana trecuta! Abia astept sa se mureze!

COSTEO

COSTEO 1

02.11.2013, 16:10

Sunt foarte buneeeeeeeeeeee!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!