Gogonele murate umplute

de Panacris in Mancaruri cu carne, 1 Iun 2012 | 2850 vizualizari

 

De mult am in plan sa fac acest fel de mancare. E ceva inedit pentru familia mea. Sper sa va placa si voua

 

INGREDIENTE

  • carne tocata mixta (porc si vita) 300 g.,
  • ceapa galbena 1 bucata,
  • ulei de floarea soarelui,
  • orez 50 g.,
  • gogonele murate 6 bucati,
  • ou 1 bucata.
  • sare iodata,
  • boia dulce de ardei,
  • piper boabe 5-6 bucati,
  • foi de dafin 1 bucata,
  • cimbru,
  • marar,
  • bulion de rosii 500 ml.
  • rosii ptr capac,
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogonele murate umplute:

Ceapa se curata, se toaca marunt, se pune la calit in ulei cu putina apa, dupa ce a devenit translucida, se adauga orezul curatat si se adauga un pahar de apa, ca se umfle un pic orezul si se lasa la foc mic cca. 5 minute.


Intre timp se pregatesc gogonelele, se taie un capac, se scoate miezul si daca sunt prea sarate se lasa un timp in apa rece.


Compozitia de orez se asezoneaza de sare si boia dulce de ardei. Se amesteca cu carnea tocata, se adauga oul si se amesteca pana se omogenizeaza bine toate ingredientele. Se umplu gogonelele cu compozitia de carne, se aseaza intr-un vas tremorezistent, se acopera gogonelele umplute cu felii de rosii, se presara cimbru, marar, foaia de dafin, boabele de piper si mararul si se completeaza cu apa, cat sa le acopere. Se introduce, acoperit, in cuptorul preincins cca. 30 de minute. Apoi se adauga bulionul diluat si se mai lasa cca. 10 minute descoperit.


Se servesc fierbinti cu smantana.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogonele murate umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Geanina87 1

02.06.2012, 12:58

Foarte tare...nu am mai mancat,dar cred ca o sa incerc

iri_iri 1

02.06.2012, 21:25

Bya Ralu 1

14.06.2012, 15:06

interesanta reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mancare de gogonele murate si porc