Gogonele murate umplute

de Panacris in Mancaruri cu carne, 1 Iun 2012 | 3054 vizualizari

 

De mult am in plan sa fac acest fel de mancare. E ceva inedit pentru familia mea. Sper sa va placa si voua

 

INGREDIENTE

  • carne tocata mixta (porc si vita) 300 g.,
  • ceapa galbena 1 bucata,
  • ulei de floarea soarelui,
  • orez 50 g.,
  • gogonele murate 6 bucati,
  • ou 1 bucata.
  • sare iodata,
  • boia dulce de ardei,
  • piper boabe 5-6 bucati,
  • foi de dafin 1 bucata,
  • cimbru,
  • marar,
  • bulion de rosii 500 ml.
  • rosii ptr capac,
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogonele murate umplute:

Ceapa se curata, se toaca marunt, se pune la calit in ulei cu putina apa, dupa ce a devenit translucida, se adauga orezul curatat si se adauga un pahar de apa, ca se umfle un pic orezul si se lasa la foc mic cca. 5 minute.


Intre timp se pregatesc gogonelele, se taie un capac, se scoate miezul si daca sunt prea sarate se lasa un timp in apa rece.


Compozitia de orez se asezoneaza de sare si boia dulce de ardei. Se amesteca cu carnea tocata, se adauga oul si se amesteca pana se omogenizeaza bine toate ingredientele. Se umplu gogonelele cu compozitia de carne, se aseaza intr-un vas tremorezistent, se acopera gogonelele umplute cu felii de rosii, se presara cimbru, marar, foaia de dafin, boabele de piper si mararul si se completeaza cu apa, cat sa le acopere. Se introduce, acoperit, in cuptorul preincins cca. 30 de minute. Apoi se adauga bulionul diluat si se mai lasa cca. 10 minute descoperit.


Se servesc fierbinti cu smantana.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogonele murate umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Geanina87 1

02.06.2012, 12:58

Foarte tare...nu am mai mancat,dar cred ca o sa incerc

iri_iri 1

02.06.2012, 21:25

Bya Ralu 1

14.06.2012, 15:06

interesanta reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Muraturi asortate in saramura