Guguluf cu frişcă

de alice_ciobanu in Prajituri, 27 Mai 2011 | 1719 vizualizari

 

Mi-am luat formă de guguluf...:)) Pentru că trebuia să îi fac intrarea în bucătăria mea...am improvizat un guguluf (ce fain sună! ). Şi pentru că-mi mai rămăsese nişte frişcă pe care nu puteam să o consum numai cu cafea :))...

 

INGREDIENTE

  • 4 ouă
  • 6 linguri zahăr pudră
  • 130 gr făină
  • 50 ml ulei
  • o jumătate de plic de praf de copt
  • o esenţă de vanilie
  • un plic de pudding caramel de la D. Oetker
  • o ceşcuţă de lapte
  • frişcă şi cacao pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu frişcă:

Ouăle le-am separat...albuşurile le-am bătut spumă cu zahărul pudră, ca la bezea..iar gălbenuşurile le-am amestecat cu uleiul şi esenţa de rom. Apoi am adăugat făina amestecată cu praful de copt şi la final am încorporat şi spuma de albuşuri. Am turnat compoziţia în forma de guguluf (nou-nouţă :P) tapetată cu unt şi făină.


Într-un bol am pus puddingul şi am dizolvat cu laptele, treptat. După care am turnat şi acesta peste compoziţia din formă. Am dat totul la cuptor pentru vreo 20 minute, cred (faceţi mai bine testul cu scobitoarea.).


Când a fost gata copt.....şi frumos mirositor în casă ...l-am scos şi l-am lăsat la răcit pe un gratar. Apoi l-am uns cu frişcă şi am presărat nişte cacao....(asta pentru ca lui Remi nu-i place frişca ;)) )

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu frişcă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

LUK 1

27.05.2011, 22:55

super

divainbucatarie 1

28.05.2011, 11:43

RuxyRux 1

28.05.2011, 12:36

Ce deliciu Alice

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de coacaze rosii/negre
  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

”Urși” de mămăligă cu brânză

de RODIMUR 5

ieri la 19:36

Salata de cruditati

de Oana 9

ieri la 14:09

Dulceata de gutui

de Ancutsa 5

pe 15.10 la 22:37

Desert prajitura cu mere si branza

de Rocsi 9

pe 15.10 la 21:36

RETETA RECOMANDATA
Guguluf economic