Gulas unguresc traditional

de Andra_Constantinescu in Vita, 20 Feb 2017 | 13101 vizualizari

 

N-am fost in Ungaria sa gust, n-am gustat nici pe la noi, dar fetele de la care m-am inspirat spun ca este o reteta traditionala. 
In mod normal, trebuia sa pun si chimen si boia de ardei iute in el, dar pentru ca mama nu poate manca picant, nu am pus. Voi puteti sa puneti pentru ca este mai bun.
Puteti pune si chimen. Eu nu am pus pentru ca nu imi place :D

 

INGREDIENTE

  • Gulas:
  • 3 cepe rosii
  • 50 ml ulei
  • 520 g carne de vitel
  • sare
  • 2 linguri de boia de ardei dulce
  • apa
  • 3 cartofi (600 g)
  • un ardei Kapia
  • 2 morcovi
  • 100 g telina
  • o rosie mica
  • 3-4 catei de usturoi
  • Galuste:
  • un ou
  • un varf de cutit de sare
  • 80 g faina + 20 g faina pentru intins
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas unguresc traditional:

Ceapa se curata de foi, se spala si se taie grosier, dupa care se caleste in 50 ml ulei. Se adauga carnea taiata cubulete si se prajeste putin pe toate partile, dupa care se pune o lingurita de sare, doua linguri de boia de ardei dulce si apa, cat sa acopere carnea. Se lasa sa fiarba pana cand carnea este patrunsa bine si se completeaza cu apa daca este necesar, deoarece boiaua se poate arde si se poate amari daca nu are apa.


Se curata cartofii de coaja, se spala, se taie cubulete si se pun intr-un castron, acoperiti cu apa rece.


Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se toaca.


Morcovii se curata de coaja, se spala si se feliaza.


Telina se curata de coaja, se spala si se taie in bucati mari.


Rosia se decojeste (se spala, se cresteaza in varf si se scufunda in apa fierbinte pentru jumatate de minut, apoi se decojeste) si se taie marunt.


Usturoiul se curata de foi, se spala si se feliaza.


Toate aceste legume se pun peste carne, dupa ce aceasta s-a patruns bine, impreuna cu o lingurita de sare si se completeaza cu apa cat sa le acopere. Se lasa sa fiarba si se mai completeaza cu apa daca este necesar.


Intre timp, se pot pregati galustele: se bate oul cu sarea si se adauga, treptat, faina. Se framanta cu mana, un aluat compact, moale. Se infaineaza masa de lucru si se imparte aluatul in 3-4 parti. Din fiecare bucata se formeaza niste baghete lungi, bine infainate. Cu ajutorul unui cutit, se taie felii groase de circa 1 cm. Se infaineaza si cutitul pentru ca este posibil sa se lipeasca de aluat. Se lasa galustele sa se zvante pana cand sunt patrunse si legumele, dupa care se pun in mancare si se lasa sa fiarba 15-20 de minute. Dupa ce mancarea este gata, se ia de pe foc si se acopera cu un capac, lasand galustele sa se mai umfle.


Gulasul unguresc se serveste cu patrunjel verde.


Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas unguresc traditional" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

mirela0911 1

23.02.2017, 13:17

Îmi place și gulașul și poza!

Andra_Constantinescu 1

23.02.2017, 13:37

Mulțumesc frumos, dragilor!

-Marius- 1

11.02.2018, 11:29

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

10066 puncte

mihaelar63

6383 puncte

Rocsi

5529 puncte

RODIMUR

5395 puncte

oanapl

4732 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv fursecuri cu parmezan si mix de seminte

ieri la 21:53

Desert placinta rulata cu fructe de padure

ieri la 20:53

Tarta cu branzeturi, rosii si baby spanac

ieri la 19:53

Painici pufoase cu ciocolata, fara zahar

de Rocsi 9

ieri la 19:49

RETETA RECOMANDATA
Gulas de vitel cu vodca