Hribi cu smantana (by gaby)

de nadina73 in Aperitive / Garnituri, 31 Aug 2010 | 10477 vizualizari

 

Daca tot am primit niste hribi din tara ,ma gandeam cum sa-i prepar si mi-am amintit ca vazusem la gaby ,asa ca am pus in practica reteta ei. O gasiti aici e retata lui gaby http://www.bucataras.ro/retete/9037/hribi-cu-smantana.html

 

INGREDIENTE

  • hribi congelati si fierti aproximativ 800 g
  • 1 ceapa
  • 3-4 catei usturoi
  • sare
  • piper
  •  2linguri amidon(sau faina)
  • 400 ml lapte 
  • 600 smatana
  • patrunjel verde
  • 1 lingurita delikat
  • foi de dafin -eu nu am pus
  • 2 linguri de unt
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hribi cu smantana (by gaby):

Se caleste ceapa tocata cu usturoiul in 2 linguri de unt sau se poate si ulei ,dar untul da un gust mai bun.

Hribii eu i-am primit congelati si fierti asa ca nu am avut mare lucru cu ei

Se pun hribii peste ceapa calita cu usturoi si i-am lasat 4-5 minute sa se dezghete bine, pana s-a topit bine gheata de pe ei,apoi am pus laptele ,sare ,piper si am lasat sa fiarba vreo 10 minute

Amidonul (gaby a pus faina ) se amesteca cu smantana si se pune peste hribi, se lasa sa mai dea 2 clocote si e gata

La final se pune patrunjel verde tocat

Este grozav de buna cu mamaliguta sau  cu ce va place

Gaby sa taraiesti 1000 ani fara reparatii capitale,multumesc mult de reteta e grozava

Ps:de cand sant in Spania ,am mai mancat 1 data hribi tot din tara primit dar facuti de o prietena de a mea danuta

 

RETETA IN IMAGINI

Hribi cu smantana (by gaby)-0
Hribi cu smantana (by gaby)-1
Hribi cu smantana (by gaby)-2
Hribi cu smantana (by gaby)-3
Hribi cu smantana (by gaby)-4
Hribi cu smantana (by gaby)-5
Hribi cu smantana (by gaby)-6
Hribi cu smantana (by gaby)-7

COMENTARII (28)

nadina73

nadina73 1

01.09.2010, 15:51

corina stiam ca a vazut la ea si m-am inspitrat dupa gabytu nostru

nadina73

nadina73 1

01.09.2010, 15:51

mena nu iti dau numai cate putin asa usor

nadina73

nadina73 1

01.09.2010, 15:52

flori e la rece postia ta,te asteapta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!