Hribi cu smantana (by gaby)

de nadina73 in Aperitive / Garnituri, 31 Aug 2010 | 13309 vizualizari

 

Daca tot am primit niste hribi din tara ,ma gandeam cum sa-i prepar si mi-am amintit ca vazusem la gaby ,asa ca am pus in practica reteta ei. O gasiti aici e retata lui gaby http://www.bucataras.ro/retete/9037/hribi-cu-smantana.html

 

INGREDIENTE

  • hribi congelati si fierti aproximativ 800 g
  • 1 ceapa
  • 3-4 catei usturoi
  • sare
  • piper
  •  2linguri amidon(sau faina)
  • 400 ml lapte 
  • 600 smatana
  • patrunjel verde
  • 1 lingurita delikat
  • foi de dafin -eu nu am pus
  • 2 linguri de unt
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hribi cu smantana (by gaby):

Se caleste ceapa tocata cu usturoiul in 2 linguri de unt sau se poate si ulei ,dar untul da un gust mai bun.


Hribii eu i-am primit congelati si fierti asa ca nu am avut mare lucru cu ei


Se pun hribii peste ceapa calita cu usturoi si i-am lasat 4-5 minute sa se dezghete bine, pana s-a topit bine gheata de pe ei,apoi am pus laptele ,sare ,piper si am lasat sa fiarba vreo 10 minute


Amidonul (gaby a pus faina ) se amesteca cu smantana si se pune peste hribi, se lasa sa mai dea 2 clocote si e gata


La final se pune patrunjel verde tocat


Este grozav de buna cu mamaliguta sau cu ce va place


Gaby sa taraiesti 1000 ani fara reparatii capitale,multumesc mult de reteta e grozava


Ps:de cand sant in Spania ,am mai mancat 1 data hribi tot din tara primit dar facuti de o prietena de a mea danuta

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Hribi cu smantana (by gaby)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

nadina73 1

01.09.2010, 15:51

corina stiam ca a vazut la ea si m-am inspitrat dupa gabytu nostru

nadina73 1

01.09.2010, 15:51

mena nu iti dau numai cate putin asa usor

nadina73 1

01.09.2010, 15:52

flori e la rece postia ta,te asteapta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Musaca de cartofi cu varza si carne
  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Salata de conopida si piept de pui