iahnie de fasole

de nana in Mancaruri de post, 6 Mar 2010 | 4551 vizualizari

 

... ca la mama acasa

 

INGREDIENTE

  • 900 g fasole alba mare
  • 2 cepe mari
  • 1 morcov mare
  • 1 patrunjel potrivit
  • 2 ardei (rosu si verde)
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 3 lingurite pasta de rosii
  • 1 lingura faina
  • 2,5 lingurite sare
  • 2 foi dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA iahnie de fasole:

Pui fasolea peste noste in apa.


Adoua zi, fierbi fasolea din 3 ape si la a 4-a apa o lasi sa fiarba la foc mic cu 1,5 lingurita de sare (cu varf).


Separat tai marunt ceapa si o calesti; apoi pui morcovul si patrunjelul dati prin razatoare si ardeii taiati marunt si amesteci bine (si lasi 5 min la calit). Dupa, pui apa pana deasupra la legume si lasi la fiert; cand scade pui apa pana deasupra legumelor si lasi sa fiarba pana scade si ramane ca un sos gros; apoi pui pasta de rosii, amesteci si mai lasi 1 minut pe foc (dupa care iei cratita de pe foc).


Scurgi fasolea si o pui peste legume, si din apa scursa de pe fasole pui 1 cana peste legume si fasole si lasi 5 min la clocotit.


Intre timp, pregatesti apa cu faina (amesteci faina cu apa pana devine o smantama lichida) si o pui peste fasole amestecand continuu sa nu se faca cocoloase; tai si patrunjelul si il pui, amesteci si lasi 5 min pe foc.


La sfarsit pui foile de dafin.


Eu o mananc cu rosii presarate cu un pic de sare, e delicios. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "iahnie de fasole" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Miha 1

31.08.2010, 15:31

La multi ani!

marcela1979 1

31.08.2011, 00:35

La multi ani

nana 1

08.11.2011, 23:38

va multumesc fetelorrrr!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de casa
  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mancare de linte