iahnie de fasole

de nana in Mancaruri de post, 6 Mar 2010 | 3764 vizualizari

 

... ca la mama acasa

 

INGREDIENTE

  • 900 g fasole alba mare
  • 2 cepe mari
  • 1 morcov mare
  • 1 patrunjel potrivit
  • 2 ardei (rosu si verde)
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 3 lingurite pasta de rosii
  • 1 lingura faina
  • 2,5 lingurite sare
  • 2 foi dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA iahnie de fasole:

Pui fasolea peste noste in apa.

Adoua zi, fierbi fasolea din 3 ape si la a 4-a apa o lasi sa fiarba la foc mic cu 1,5 lingurita de sare (cu varf).

Separat tai marunt ceapa si o calesti; apoi pui morcovul si patrunjelul dati prin razatoare si ardeii taiati marunt si amesteci bine (si lasi 5 min la calit). Dupa, pui apa pana deasupra la legume si lasi la fiert; cand scade pui apa pana deasupra legumelor si lasi sa fiarba pana scade si ramane ca un sos gros; apoi pui pasta de rosii, amesteci si mai lasi 1 minut pe foc (dupa care iei cratita de pe foc).

Scurgi fasolea si o pui peste legume, si din apa scursa de pe fasole pui 1 cana peste legume si fasole si lasi 5 min la clocotit.

Intre timp, pregatesti apa cu faina (amesteci faina cu apa pana devine o smantama lichida) si o pui peste fasole amestecand continuu sa nu se faca cocoloase; tai si patrunjelul si il pui, amesteci si lasi 5 min pe foc.

La sfarsit pui foile de dafin.

Eu o mananc cu rosii presarate cu un pic de sare, e delicios. Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

iahnie de fasole-0
iahnie de fasole-1
iahnie de fasole-2

COMENTARII (9)

Miha

Miha 1

31.08.2010, 15:31

La multi ani!

marcela1979

marcela1979 1

31.08.2011, 00:35

La multi ani

nana

nana 1

08.11.2011, 23:38

va multumesc fetelorrrr!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!