Iepure cu vin rosu si rozmarin

de cristeena20 in Iepure, 24 Mar 2016 | 1034 vizualizari

 

Nu gatesc des iepure, dar cand cumpar imi place sa fac aceasta reteta de tocanita cu vin rosu si cu rozmarin alaturi de orez cu mazare sau cu mamaliga. 

 

INGREDIENTE

  • 1 iepure
  • 1 ceapa mare
  • ulei de masline
  • sare, piper, foi de dafin, rozmarin proaspat, cimbru proaspat
  • 2 cuisoare, putin praf de chimion
  • 3 pahare de vin rosu
  • 3-4 catei de usturoi
  • o bucatica d ecarnat afumat
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 1/2 cana rosii in conserva
  • pasta de ardei gras
  • apa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure cu vin rosu si rozmarin:

Iepurele se portioneaza si se pune in marinata cu o zi inainte. Pentru a-l marina avem nevoie de sare, piper, boia dulce, 2 cuisoare, praf de chimion, rozmarin verde proaspat, dafin si vinul rosu. Acoperim si lasma in frigider peste noapte.


-Tocam ceapa marunt si o punem in cratita la calit cu ulei de masline, dafin si cimbru verde tocat. Amestecam pana devine aurie ceapa si adaugam carnatrul tocat marunt de tot -mai lasam 3 minute sa se prajeasca si carnatul-atentie nu dam la foc mare sa nu se arda-lasam la foc mediu si amestecam. Punem bucatile de carne si le intoarcem pe toate partile pana se prajesc putin. Punem pasta de rosii, rosiile tocate marunt, pasta de paprika si turnam marinata de vin. Lasam la clocot mare cca 3 minute, pana scade putin vinul si apoi turnam putina apa, cat sa acopere pe jumate. Punem capacul si lasma sa se fiarba la foc mic cu capac. Amestecam din cand in cand, intocand carnea pe toate partile. Sosul trebuie sa se omogenizeze si sa se scada, iar cannea sa fie frageda. La iepure nu trebuie mult timp sa fiarba-cca 1 ora. La final gustam de sare si temperam daca mai e nevoie,. Eu am aduagat si putin otet alb de vin, ca sa nu fie prea dulceag.


Servim cu orez cu mazare sau cu mamaliga.Si nu uitati un vin rosu sec bun alaturi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure cu vin rosu si rozmarin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Geanina87 1

25.03.2016, 12:19

cristeena20 1

25.03.2016, 15:09

Multumesc mult dragilor!! L-am servit aseara la cina si a placut mult

Rocsi 1

25.03.2016, 21:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Ficat de iepure cu legume