Iepure inabusit - Braised Rabbit

de Bucataria_lui_Tavi in Mancaruri cu carne, 26 Mai 2010 | 22857 vizualizari

 

Iepurele inabusit (Braised rabbit) este o reteta traditionala irlandeza, care mi-a atras atentia in cartea de bucate Irish, adusa de prietenii mei Liliana si Dan, tocmai din Irlanda. Nu am rezistat tentatiei de a pregati aceasta reteta si pot spune ca n-am gresit atunci cand am facut aceasta alegere - a iesit delicioasa, asa incat o sa v-o propun si voua pentru un meniu de weekend.

 

INGREDIENTE

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 1 iepure;
  • 60 g de faina;
  • 30 ml ulei de masline;
  • 50 g de unt;
  • 150 g bacon;
  • 1 ceapa;
  • 3 morcovi;
  • 2 tulpini de telina;
  • 300 ml supa de pui;
  • 300 ml bere neagra;
  • 1 legatura de patrunjel;
  • sare si piper dupa gust.
 
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure inabusit - Braised Rabbit:

Pregatire ingrediente pentru preparare: Spalati bine iepurele si taiati-l bucati. Puneti bucatile de iepure intr-o oala cu apa rece, in care adaugati o lingura de sare. Lasati iepurele in apa minim 2 ore. Dupa aceea scurgeti apa si lasati iepurele sa se scurga bine intr-o strecuratoare.

Cat sta carnea la scurs, taiati morcovul rondele, ceapa taiati-o bucati mari, iar tulpinile de telina bucati de 1/2 cm lungime. Tocati apoi patrunjelul verde si taiati cuburi mici baconul.

In cele 60 g de faina adaugati 1/2 lingurita de sare si de piper negru macinat, si amestecati bine pentru a integra bine condimentele. Preparati supa de pui dintr-un cub de concentrat de pui si practic aveti toate ingredientele pregatite.

Preparare iepure inabusit: Puneti bucatile de carne pe un prosop de hartie, ca sa-l uscati bine de apa.

Adaugati apoi bucatile de iepure intr-un castron mare si presarati faina pe deasupra. Amestecati bine, ca sa se prinda uniform faina pe bucatile de carne, dupa care scuturati usor pentru a indeparta surplusul de faina si asezati bucatile de carne intr-un bol.

Faina ramasa nu o aruncati, puneti-o deoparte intr-o farfurioara, fiindca o sa aveti nevoie de ea mai tarziu. Aveti acum totul pregatit si puteti incepe prepararea iepurelui inabusit.

Puneti intr-o tigaie uleiul si untul, si lasati-le sa se incinga laolalta, la foc mediu. Adaugati apoi bucatile de carne si rumeniti-le bine pe ambele parti, pana capata o culoare maro-aurie. Dupa ce s-au rumenit, scoateti-le si puneti-le intr-un bol.

In aceeasi tigaie adaugati baconul sa se rumeneasca, pana capata o culoare maro-aurie, dupa care scoateti baconul din tigaie si puneti-l peste bucatile de iepure.
Adaugati in tigaie ceapa, morcovul si telina, si rumeniti-le 2 minute, amestecand din cand in cand. Dupa ce s-au rumenit legumele, presarati pe deasupra lor, in tigaie, faina care v-a ramas, pana cand se absoarbe toata grasimea din tigaie. Rumeniti apoi inca un minut, amestecand permanent.
Turnati, peste legume, supa si berea neagra si lasati sa fiarba 2-3 minute.
Adaugati inapoi in tigaie iepurele si baconul, lasati sa dea dea in fiert, dupa care condimentati cu sare si piper dupa gust. Adaugati si jumatate din patrunjelul tocat si amestecati din nou, pentru a integra in mod uniform toate ingredientele.

Turnati totul intr-o tava, acoperiti cu folie de aluminiu si introduceti tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade. Tineti tava in cuptor, la 200 de grade, timp de 20-25 de minute, dupa care reduceti temperatura la 150 de grade si mai lasati in cuptor 1 ora si jumatate.

Dupa ce a trecut 1 ora si jumatate, scoateti tava si indepartati folia de aluminiu. Iepurele inabusit este gata pentru a fi servit.
Puneti in farfurii, atat legume cat si bucati de carne, si presarati pe deasupra restul de patrunjel tocat.

Il puteti servi cu garnitura de cartofi (natur, copti in coaja sau piure).

PREPARARE IN IMAGINI

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure inabusit - Braised Rabbit" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (30)

Bya Ralu 1

22.03.2013, 14:10

antonelamaka 1

24.08.2013, 12:44

Arata super si vreau sa incerc reteta. Eu am iepuri belgieni, deci sunt mai mari. Ma gandesc sa dublez ingredientele?

anca2886 1

21.09.2014, 22:05

Excelenta reteta, astazi am incercat aceasta minunatie si a iesit delicioasa!!!am trecut-o la favorite.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Iepure cu masline si ciuperci