Musaca de vinete cu carne de porc si cascaval

de aalliinnaa07 in Mancaruri cu carne, 27 Mar 2013 | 5341 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg vinete
  • 500-600 g carne tocata de porc
  • 250 g bulion(eu am folosit bulion facut in acasa)
  • 2 cepe
  • 5 linguri ulei
  • 1 morcov
  • 1 lingura oregano
  • piper
  • sare
  • 200 g smantana
  • 1 ou
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri faina
  • 300 g cascaval
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de vinete cu carne de porc si cascaval:

Se curata vinetele de coaja, apoi le taiam felii grose de 1 cm. Feliile le-am pus la fiert 10-15 minute pana au devenit moi, apoi le scoatem pe un prosop pentru a se scurge de apa.


Ceapa o taiem marunt si o calim putin in uleiul incins, apoi adaugam carnea tocata si morcovul dat prin masina de tocat pe care le calim cam 15 minute.Dupa cele 10 minute adaugam bulionul, piperul, oregano si sare dupa gust, mai lasam pe foc 5 minute.


Ungem o tava cu unt, punem 1 strat de vinete pe care le mai stoarcem cu mana de apa, peste vinete adaugam carnea si cascavalul taiat felii, iar ultimul strat vinetele ramase.Dam tava la cuptor 30 de minute.


Intre timp preparam sosul, amestecam smantana cu oul, apa si faina.


Dupe 30 de minute scoatem tava din cuptor si adaugam sosul de smantana si cascavalul ramas pe care il dam pe razatoare, mai dam la cuptor inca 30 de minute pana acesta se rumeneste.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de vinete cu carne de porc si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Vacuum Blender HB300SV

- 550 lei
2499.99 lei
1949.99 lei

COMENTARII (11)

deyutzky 1

27.03.2013, 20:22

buuunaa

Rocsi 1

28.03.2013, 10:50

Bine arata!

babi5 1

18.12.2014, 07:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Camelya

12270 puncte

oanapl

11200 puncte

Lau

Lau 9

10910 puncte

Valclaudia

8020 puncte

 merisor

7770 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Hortansa
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Evantai de vinete

de oanapl 5

ieri la 23:32

Prajitura rasturnata cu visine

de oanapl 5

ieri la 23:26

Desert papanasi fierti

de RODIMUR 3

ieri la 21:32

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui pane umplut cu cascaval