Inghetata cu ciocolata

de Miha in Dulciuri, 17 Mai 2009 | 1463 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g ciocolata
  • 5 galbenusuri
  • 20 g unt
  • 100 g zahar
  • 300 ml + 3 linguri frisca lichida
  • 2 linguri coniac ;)
  • 100 g zahar (pentru caramelizat)
  • 100 g miez de nuca
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu ciocolata:

Nuca o prajim la cuptor si o lasam sa se raceasca.
Zaharul il caramelizam impreuna cu 4 linguri de apa,apoi adaugam nuca prajita,omogenizam si punem totul pe o farfurie unsa cu unt.Dupa ce s-a racit sfaramam nucile caramelizate.

Topim ciocolata impreuna cu untul si cele 3 linguri de frisca lichida si lasam la racit.
Topim zaharul in 100 ml apa si punem la fiert timp de 5 minute.Lasam la racit si turnam peste galbenusuri.Omogenizam si punem compozitia pe baie de aburi si mixam pana isi dubleaza volumul.

Se bate continuu pana se raceste,apoi se adauga treptat ciocolata topita si coniacul.La sfarsit frisca batuta.

Tapetam cu folie alimentara o forma de chec,presaram nucile caramelizate si turnam deasupra compozitia pentru inghetata si dam la congelator.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Miha 1

18.05.2009, 12:56

E si gustoasa...

Data viitoare voi pune mai multa ciocolata.Amaruie,cu cat mai multa cacao.

yammy 1

19.05.2009, 15:02

daca e cu ciocolata..e de-a mea

Miha 1

19.05.2009, 16:41

Atunci a ta sa fie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!