Inghetata cu ciocolata

de Miha in Dulciuri, 17 Mai 2009 | 1599 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g ciocolata
  • 5 galbenusuri
  • 20 g unt
  • 100 g zahar
  • 300 ml + 3 linguri frisca lichida
  • 2 linguri coniac ;)
  • 100 g zahar (pentru caramelizat)
  • 100 g miez de nuca
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu ciocolata:

Nuca o prajim la cuptor si o lasam sa se raceasca.
Zaharul il caramelizam impreuna cu 4 linguri de apa,apoi adaugam nuca prajita,omogenizam si punem totul pe o farfurie unsa cu unt.Dupa ce s-a racit sfaramam nucile caramelizate.

Topim ciocolata impreuna cu untul si cele 3 linguri de frisca lichida si lasam la racit.
Topim zaharul in 100 ml apa si punem la fiert timp de 5 minute.Lasam la racit si turnam peste galbenusuri.Omogenizam si punem compozitia pe baie de aburi si mixam pana isi dubleaza volumul.


Se bate continuu pana se raceste,apoi se adauga treptat ciocolata topita si coniacul.La sfarsit frisca batuta.


Tapetam cu folie alimentara o forma de chec,presaram nucile caramelizate si turnam deasupra compozitia pentru inghetata si dam la congelator.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Miha 1

18.05.2009, 12:56

E si gustoasa...

Data viitoare voi pune mai multa ciocolata.Amaruie,cu cat mai multa cacao.

yammy 1

19.05.2009, 15:02

daca e cu ciocolata..e de-a mea

Miha 1

19.05.2009, 16:41

Atunci a ta sa fie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort Valentine's day