Jumări

de DinDragostePentruGatit in Porc, 29 Ian 2013 | 1890 vizualizari

 

Slănina din care se prepară jumării se poate găsi în măcelării, e bine să aibe şi puţină carne astfel jumării vor fi mai buni. Cu o ceapă, murături sau usturoi se potrivesc de minune, fiecare cum preferă... iar să nu mi se aplece :)), "una mică" nu trebuie să lipsească.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg slănină;
  • sare.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jumări:

Se taie slănina cubuleţe astfel încât fiecare cubuleţ să cuprindă şi o parte de carne.


Se sărează (1/2 linguriţă sare).


Se pun într-un ceaun şi se ţin la foc potrivit până când se topeşte grăsimea iar jumării devin arămii şi uscăţele.


Se scot pe o hârtie absorbantă iar după ce s-au răcit, se aruncă un praf de sare şi se servesc ca atare cu murături / ceapă / usturoi sau se pot folosi la Varză murată călită - Saleanca.


Poftă bună!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Jumări" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Rocsi 1

29.01.2013, 20:06

Ce mai facea si mama cand eram mai mici.Mancam tare multe, iar acum deloc..

Lau 1

29.01.2013, 20:34

ANNA_46 1

30.01.2013, 00:22

Bune tare

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Jumari de porc