Kataif

de Oana in Prajituri, 11 Ian 2010 | 16137 vizualizari

 

O minunatie de desert, de origine turceasca, usor de preparat si extrem de aromat. Asa am incheiat noi masa copioasa, alaturi de o bucata de kataif si o cafeluta :)

 

INGREDIENTE

  • 250 g taietei subtiri sau fidea
  • 100 g unt

       Sirop:

  • zeama de la o lamaie
  • zeama de la o portocala
  • o lingura cu coaja rasa de lamaie si portocala
  • 250 ml apa
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri zahar brun

        Crema de vanilie:

  • 2 oua
  • 400 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 3 linguri cu varf amidon de porumb
  • 3 linguri cu unt
  • o lingura coaja rasa de portocala
  • 1 fiola esenta de vanilie

        Topping:

  • 250 ml frisca lichida
  • 6 linguri cu fistic, midale, nuca- macinate
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kataif:

Taieteii sau fideaua se aseaza intr-o tava mai inalta, eu am folosit una de iena, desupra se pun feliute de unt si se baga tava in cuptorul incins, pana cand taieteii se rumenesc usor. Exista in comert si taietei pentru cataif deja preparati, insa eu nu am gasit si am folosit niste taietei chinezesti :)) Data viitoare voi pune fidea normala, este mult mai subtire si mai fina.


Bun. In timp ce taietetii stau la rumenit, preparam siropul. Se amesteca intr-un ibric sucul de citrice cu apa, zaharul si mierea si se pune pe foc pana se topeste zaharul. Nu trebuie sa clocoteasca, dar sa fie fierbinte. La final se pune coaja de citrice. Se scoate tava cu taietei din cuptor si se lasa putin la racit, apoi se adauga deasupra siropul. Ei se vor umfla rapid si vor absorbi tot :)


Pana se racesc, preparam crema: se amesteca laptele cu amidonul, cu un tel, sa nu se formeze cocoloase. Ouale se bat spuma cu zaharul, apoi se toarna peste lapte si se pun impreuna la fiert. E bine sa folositi o oala cu pereti dubli, sau sa fierbeti la bain-marie. Se amesteca in continuu cu telul, sa nu se lipeasca sau sa se formeze cocoloase. Cand incepe sa clocoteasca se ingroasa rapid si se ia de pe foc. Se pune untul si se lasa la racit, amestecand din cand in cand. Cand este rece se adauga esenta de vanilie si coaja de portocala.


Se pune crema peste taieteii raciti si se lasa 15 minute la frigider.


Se bate frisca si se aseaza deasupra cremei, apoi se orneaza cu nuci, migdale si fistic maruntite. Se lasa la rece cateva ore, eu am lasat peste noapte, acoperind tava cu folie de aluminiu.



Sursa

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Kataif" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Oana 1

25.01.2010, 20:21

Multumesc Si bravo Buniiii!

Rodie 1

07.10.2010, 23:54

uu yummy, pare gustos!

elena1988 1

08.03.2011, 09:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Amandine