Kibbeh Copt (Libanez)

de dentistutza in Mancaruri cu carne, 26 Apr 2011 | 6584 vizualizari

 

Eram obisnuita cu versiunea prajita dar am descoperit ca in Liban, traditional, kibbeh se face la cuptor.

 

INGREDIENTE

  • Crusta
  • 300 gr. burghul fin
  •  500-600 ml apa
  • 1 lingurita sare
  • Umplutura
  • 1.5 kg carne tocata vitel cu miel
  • 1 legatura patrunjel sau coriandru proaspat
  • cozile de la 1 legatura ceapa verde
  • 2 cepe mari tocate marunt
  • 3 lingurite sare
  • 2 lingurite Baharat ( condim. pt kibbeh)
  • 2 lingurite camun oriental
  • 1 lingurita piper
  • 30 gr. samburi de pin ( snoubar)
  • 30 gr. migdale rumenite si tocate
  • ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kibbeh Copt (Libanez):

crusta


Intr-un castron se pune la inmuiat burghul cu apa pentru min. 2 ore pana se absoarbe tot lichidul.Se pune la robot toata cantitatea si se mixeaza tare ca sa devina ca o pasta. Se adauga 500 gr. din carnea macinata, sare si piper si se mixeaza pana se face o compzitie omogena care se desprinde de pe peretii vasului. Se scoate, se pune intr-un vas incapator se toarna un pic de ulei de masline si se framanta bine cu mana, ca pe un aluat, timp de cateva minute.


umplutura


se amesteca restul de carne cu ceapa,coditele de ceapa tocate fin, patrunjelul tocat, mirodeniile. samburii de pin rumeniti si migdalele. Se prajeste in ulei de masline pana scade zeama ( ca pentru placinta cu carne).


Intr-un vas metalic uns cu ulei de masline se pune un strat de crusta subtire intins cu mana, carnea si pe deasupra inca un strat de crusta subtire. Se cresteaza, se picura ulei de masline si se coace cel putin 45 de minute ca sa fie crusta uscata, crocanta.


E foarte aromat!

 

TIPS-URI

1

la mine crusta de jos a iesit cam groasa. ideal trebuie sa fie un strat subtire pt. ca sa devina crocant la copt.

2

daca mai ramane din aluatul pt crusta, se poate pastra la congelator.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kibbeh Copt (Libanez)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei

4.5L DuraCeramic Manual

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

dentistutza 1

26.04.2011, 17:39

cristos a inviat! da mona, e gata...pelcam vineri dimineata!!!

mamaieelena 1

27.04.2011, 08:37

adry88 1

10.05.2011, 15:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu mere
  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

RETETA RECOMANDATA
Burgul cu ghiveci de legume