Lasagna

de LadyCrs in Lasagna, 28 Mai 2012 | 2366 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pachet foi lasagna
  • 2 pachetele parmezan(hochland am folosit eu) sau o rotita de cascaval
  • carne tocata de vita+porc (600-700 g)
  • lapte 700 ml
  • 3 linguri faina
  • doi morcovi
  • o ceapa mare
  • o telina mica
  • sare, piper, boia, ghimbir, scortisoara, nucsoara
  • rosii in bulion fara seminte ( pomodoro am folosit eu)
  • 150 g unt
  • 2 cani de supa sau de apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna:

Se prepara doua sosuri.

Primul este SOSUL RAGU  -  se toaca legumele si le calim intr-o lingura de unt si putin ulei de masline timp de 10 minute; apoi adugam carnea si doua cani de supa, pomodoro si lasam la fiert pentru o ora; condimentam dupa gust cu sare, piper, un praf de scortisoara, nucsoara si ghimbir.; dupa ce scade  adaugam 100 de ml de lapte si mai lasam la fiert  10-15 minute.

Cel de-al doilea sos ese SOSUL BECHAMEL - intr-o olicica punem 100 g de unt si dupa ce se topeste adaugam cele 3 linguri de faina amestecand energic cu telul pentru a nu sa face cocoloase ; stingem  compozitia cu cele 600 ml de lapte si lasam la fiert pana da un clocot amestecand prin ele.

Foilea de lasagna se fierb in apa clocotia cu sare ( sunt gata cand se vor ridica la suprafata).

 Asamblarea se face astfel : unt pe fundul vasului de yena - sos bechamel-un strat de foi de lasagna( cate considerati, in vasul meu au intrat cate 4) - sosul ragu-sos bechamel-parmeza- strat  de foi de lasagna ;   

Am repetat procedeul pana ce am terminat toata compozitia; pe ultima foaie de lasagna punem pe alocuri firicele de unt, urmat de sosul bechamel si mult mult parmezan. Acoperim cu folie si dam la cuptor pentru 25-30 de minute la foc mediu. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

un vas mai adanc pentru preparare este perfect

2

sa nu va speriati ca este prea lichida compozita! cand se vad raci se va inchega

RETETA IN IMAGINI

Lasagna-0
Lasagna-1
Lasagna-2
Lasagna-3
Lasagna-4
Lasagna-5
Lasagna-6
Lasagna-7
Lasagna-8
Lasagna-9

COMENTARII (23)

mena29

mena29 1

29.05.2012, 19:51

Sim0na

Sim0na 1

29.05.2012, 20:38

Mihaela11_jo

Mihaela11_jo 1

01.06.2012, 08:22

Delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!