Lasagna

de mamaieelena in Lasagna, 29 Mai 2012 | 2290 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet cu foi lazagna(250g)
  • 500g carne de vita tocata
  • sare
  • piper
  • 2 cepe mijlocii
  • 1 legatura generoasa de marar verde tocat marunt
  • 1 ou
  • 100g parmezan ras
  • 1 cutie pulpa de rosii (450g)
  • 1/2 lingurita mirodenii italiene-cimbru,susan seminte,busuioc,coriandru s.a.
  • 50 g unt
  • 3 linguri faina
  • 400-450ml lapte
  • sare piper
  • 50ml ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna:

Ceapa se toaca marunt si se pune intr-o tigaie la calit. Se pune sare si piper, se mai lasa sa se caleasca un pic si se adauga carnea lasand focul potrivit.


In acest timp se topeste untul intr-o craticioara peste care se adauga faina si laptele treptat amestecand continuu pentru a nu face cocoloase. Se pune sare si piper. Consistenta trebuie sa fie ca o ciulama mai subtire.


Se da deoparte si se pregateste sosul de rosii astfel: intr-o alta craticioara se pune 1 lingura de ulei si se adauga pulpa de rosii peste care se adauga mirodeniile italiene, lasand sa clocoteasca putin, apoi sa da deoparte. Carnea care s-a calit in timpul cand am pregatit sosurile se da la rece si apoi se pune mararul si oul si se amesteca bine.


Se asambleaza acum lasagna: intr-o tava nu prea mare de 20/26 cm se pun mai intai sosul alb, deasupra sosul de rosii, apoi foile de lasagna (pe care eu le-am clocotit cam 5 minute si le-am scurs punand apoi apa rece peste ele sa nu se lipeasca). Din nou am pus sosul alb si sosul rosu si peste am pus carnea si parmezanul, apoi iar foile de lasagna, sos alb, sos rosu, carnea, parmezan, iar foi de lasagna si acum se pune sosul rosu mai intai si apoi sosul alb terminanad cu parmezanul.


Se da la cuptorul preincalzit cam 30-40 de minute pana se rumeneste frumos. Pofta buna


 

TIPS-URI

1

foile de lazagna se pot fierbe doar daca vrei se pot lasa si asa.Eu am folosit doar 9 bucati de foi din 16

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Alinutza80 1

30.05.2012, 21:06

buna

mamaieelena 1

30.05.2012, 21:58

Alinutza multumesc

Toamna07 1

02.06.2012, 12:35

Pot sa mananc lasagna si in somn! Delicioasa !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Lasagna