Lasagna cu Carne: Reteta savuroasa si usor de pregatit pentru o cina in familie

de Rocsi in Lasagna, 5 Noi 2014 | 25272 vizualizari

 

Când spui lasagna, spui straturi generoase pline de savoare și culoare, spui gust și aromă, spui poftă bună! 
Lasagna cu carne este un clasic al bucătăriei italiene, cu straturi bogate de paste, sos de carne aromat și brânză topită delicioasă. Lasagna cu carne este alegerea perfectă pentru o cină specială sau o masă de familie confortabilă. Nu rata ocazia de a încânta pe toată lumea cu acest preparat gustos!

 

INGREDIENTE

Ingrediente Lasagna cu Carne: Reteta savuroasa si usor de pregatit pentru o cina in familie

Pentru sosul cu carne:

  • 600 gr carne tocata amestec
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei galben
  • 250 gr rosii decojite (eu am folosit de la Sun Food)
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 3 crengute patrunjel verde
  • 3-4 crengute marar verde

Sosul bechamel:

  • 50 gr unt
  • 50 gr faina
  • 600 ml lapte
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa oregano uscat

Mai avem nevoie de:

  • 9 foi de lasagna (pentru vasul meu atat a fost necesar)
  • 150 gr cascaval
  • 1 lingurita de unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu Carne: Reteta savuroasa si usor de pregatit pentru o cina in familie:

Iata cum se prepara Lasagna cu Carne: Reteta savuroasa si usor de pregatit pentru o cina in familie

Sosul de carne:

Curatam ceapa, o tocam, morcovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
Ardeiul galben il facem cubulete mici, rosiile le tocam marunt.
Intr-o tigaie incingem uleiul, punem ceapa, ardeiul, morcovul si le innabusim 3-4 minute.
Incorporam carnea tocata, amestecam bine sa nu se faca cocoloase si turnam o cana cu apa.
Lasam sa fiarba cam 10 minute, punem rosiile, condimentam cu sare si piper.
Cand a scazut zeama, adaugam pasta de tomate, mai lasam 2 minute pe foc apoi tragem tigaia deoparte.
Patrunjelul si mararul verde, le spalam, indepartam ccozile, le tocam marunt, apoi le punem peste amestecul de carne si amestecam.

Sosul bechamel:
Intr-un vas cu fundul mai gros (eu folosesc tuciul), topim untul, adaugam faina si amestecam bine.
Incepem sa turnam lapte in fir subtire, amestecam continuu cu telul, lasam sa fiarba, la foc potrivit, pana se ingroasa..
La final condimentam cu sare, piper si oregano.
Ungem un vas termorezistent cu unt, turnam un strat de sos bechamel si asezam primele foi de lasagna (3 in cazul meu).
Punem jumatate din amestecul de carne, iar sos bechamel, foi de lasagna, sos de carne, foi lasagna si deasupra restul de bechamel.

Dam cascavalul pe razatoarea cu ochiuri mari, il presaram deasupra.

Incingem cuptorul, reglam o temperatura potrivita si introducem vasul.
Verificam din cand in cand preparatul nostru si cand deasupra este rumenit inseamna ca este gata. Cam in 50-55 de minute se face.
Scoatem lasagna din cuptor, lasam putin sa se racoreasca si servim!

La fel de buna iese si Lasagna cu foi proaspete de casa, pui si galbiori , Lasagna cu legume sau Lasagna cu somon, spanac si leurda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu Carne: Reteta savuroasa si usor de pregatit pentru o cina in familie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

Rocsi 1

08.11.2014, 21:56

Multumesc mult Claudia

Raisha 1

24.01.2015, 22:50

Foarte buna! mi-ar place sa incerc...

Rocsi 1

25.01.2015, 10:21

Raisha, eu tot pentru prima data am facut

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu vinete si dovlecei