Legume sote cu copane de curcan.

de dicarmencitta1957 in Curcan, 14 Apr 2010 | 5820 vizualizari

 

By dicarmencitta1957
Este o mancare usoara si foarte gustoasa,mai ales daca este facuta la cuptor in yena cu capac.Mie personal, imi place foarte mult carnea de curcan.

 

INGREDIENTE

  • 2 copane de curcan(mai mari).
  • 1 telina potrivita.
  • 2 radacini de patrunjel.
  • 5 morcovi mai mici(mai fragezi).
  • 5 sau 6 frunze de salata(pentru decor).
  • 4 linguri de ulei de masline extravirgin.
  • 100 ml vin alb.
  • sare,piper roz proaspat macinat,
  • tarhon uscat,
  • legume uscate(bio).
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume sote cu copane de curcan.:

Legumele se curata, se spala, se taie in forma dorita si se fierb.Apoi se scurge zeama iar legumele se inabusa cu putin ulei de masline, se potrivesc de sare si piper dupa gust .Legumele se inabusa cam 1 minut maxim 2 minute pe fiecare parte si apoi le scurgem bine de acel ulei.

Soteul se serveste ca un fel de mancare sau ca o garnitura, la carne facuta la cuptor sau chiar la fripturi.Eu de obicei folosesc soteul,la copane de curcan.

Copanele de curcan curatate si crestate pe ambele parti le vom baga la cuptor intr-o forma de yena,adaug o jumatate de ceasca de vin si 2 sau 3 linguri de ulei de masline.Uleiul se pune proportional cu cantitatea de carne.Pun capacul la vasul yena si bag la cuptor pentru cel putin 60 de minute.Dupa ce intorc copanele pe cealalta parte(aproximativ 30 minute),adaug si legumele deja fierte si trase in ulei de masline.Dupa inca 30 de minute vom putea sa servim acest minunat fel de mancare.

Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume sote cu copane de curcan." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

nadina73 1

14.04.2010, 23:08

felicitari arat foarte bine nota 10

mihaelar63 1

14.04.2010, 23:49

si eu sunt ,, fan '' carne de curcan felicitaripentru prezentare si meticulozitatea prezentarii fazelor intermediare ale pregatirii

Rahela Velicu 1

23.06.2021, 22:16

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti cu carne de curcan