Mamaliga

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 23 Oct 2014 | 4697 vizualizari

 

Preparat de baza al bucatariei noastre. Eu fac trei feluri de mamaliga (de fapt patru dar unul este pentru pescuit si nu intereseaza pe multa lume). Cat de buna este nu va zic ca stiti singuri!

 

INGREDIENTE

  • NORMALA
  • 1 cana malai
  • 3 cani apa
  • 2 lingurite sare
  • 50g unt
  • TARE
  • 1 cana malai
  • 2,5 cani apa
  • 1,5 lingurite sare
  • 50g unt
  • MOALE
  • 1 cana malai
  • 3,5 cani apa
  • 2,5 lingurite sare
  • 50g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga:

Mamaliga se face in ceaun sau intr-o cratita cu fund gros, dublu.

Se face cantitatea si consistenta dorita pastrand proportiile.

Sfat: incepeti cu masurarea apei.

Se pune apa cu sarea la fiert in ceaun.

Se presara deasupra 1 lingura de malai si se lasa la fiert.

Cand fierbe se micsoreaza focul, se pune malaiul in ploaie si se amesteca bine cu telul sa nu faca cocoloase.

Se fierbe 15-20 minute amestecand cu telul si cand se ingroasa cu o lingura de lemn mai mare.

Cand este aproape gata se pune untul, se amesteca bine inca 2-3 minute pe foc si este gata.

Se rastoarna pe un tocator de lemn sau intr-un castron cea moale.

Se mananca cu aproape orice fiind un inlocuitor al painii.

Pofta Buna!

 

 

TIPS-URI

1

Nu stiu la ce foloseste punerea lingurii de malai la inceput dar asa face toata lumea...

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

deyutzky 1

23.10.2014, 18:09

si eu la inceput puneam unt...dar acum, nu mai fac eu mamaliga ))am predat stafeta prietenului...el e specialist in mamaliga;!)

MotanLaOale 1

23.10.2014, 21:08

Multumesc

DIANA B 1

25.10.2014, 18:05

Grozava postarea , eu adaug untul sau uleiul de la inceput si o fierb pana spre juma' de ora

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mamaliga cu branza la cuptor