Mămăligă Souffle - Bûche de chèvre

de DinDragostePentruGatit in Aperitive / Garnituri, 9 Feb 2013 | 1207 vizualizari

 

Preparatele de genul acestuia se nasc după ce utilizez cam ce am "la faţa locului". Apoi vine partea mai dificilă, îmi vine greu să le dau o denumire.

M-am gândit ceva timp cum să numesc mămăliga aceasta :))... până la urma am rămas cum ce vedeţi...

Brânza de capră de acest tip a rămas favorita mea de prima dată când am gustat-o. A ador la propriu...

 

INGREDIENTE

  • 400 g mălai;
  • 200 g brânză de capră franţuzească (bûche de chèvre);
  • 100 g brânză de burduf;
  • 75 g unt;
  • 250 mL smântână;
  • 4 ouă;
  • 2 cepe;
  • puţin busuioc şi oregano;
  • sare.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mămăligă Souffle - Bûche de chèvre:

Prima dată se face o mămăliga, în care se pune şi ceapă:


- se pun la fiert circa 1.5 L apă;


- se adaugă 1 lgţ sare, 50 g unt şi 2 cepe tocate mărunt;


- după ce dă în clocot apa, se adaugă mălaiul în ploaie şi se amestecă energic pentru a nu permite formarea aglomerărilor;


- se fierbe circa 10 minute.


Mămăliga astfel obţinută, se lasă puţin la răcit după care se adaugă brânza de burduf, smântână, 25 de g unt, puţin busuioc şi oregano; se amestecă până se omogenizează totul.


Compoziţia aceasta se pune într-o tavă, se nivelează şi se acoperă cu cele 4 ouă bătute ca pentru omletă, cu un praf de sare.


Se introduce tava în cuptorul preîncălzit, timp de 35 minute, la temperatura de circa 170 grade Celsius.


În ultimele 5 minute se pune deasupra souffle-ului de mămăligă brânza de capră tăiată rondele.


Souffle-ul se serveşte cald.


O nebunie, după părerea mea... :)


Poftă bună!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mămăligă Souffle - Bûche de chèvre" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Hand Mixer Pink

- 43 %
69.99 lei
39.99 lei

Vacuum Blender HB300SV

- 370 lei
2499.99 lei
2129.99 lei

COMENTARII (20)

DinDragostePentruGatit 1

09.02.2013, 23:28

Merci muult, Dia. O scumpa, ca de fiecare data.

RuxyRux 1

09.02.2013, 23:30

Adorabil preparat! Cred ca iubesc mamaliga

DinDragostePentruGatit 1

09.02.2013, 23:44

Multumesc, Rux. Eu doar o ador, iubesc insa branza de capra.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rapida cu capsuni si nectarine

de oanapl 5

ieri la 23:12

Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

de oanapl 5

ieri la 19:34

Cartofi franțuzești

de RODIMUR 1

ieri la 16:32