Mămăligă Souffle - Bûche de chèvre

de DinDragostePentruGatit in Aperitive / Garnituri, 9 Feb 2013 | 1132 vizualizari

 

Preparatele de genul acestuia se nasc după ce utilizez cam ce am "la faţa locului". Apoi vine partea mai dificilă, îmi vine greu să le dau o denumire.

M-am gândit ceva timp cum să numesc mămăliga aceasta :))... până la urma am rămas cum ce vedeţi...

Brânza de capră de acest tip a rămas favorita mea de prima dată când am gustat-o. A ador la propriu...

 

INGREDIENTE

  • 400 g mălai;
  • 200 g brânză de capră franţuzească (bûche de chèvre);
  • 100 g brânză de burduf;
  • 75 g unt;
  • 250 mL smântână;
  • 4 ouă;
  • 2 cepe;
  • puţin busuioc şi oregano;
  • sare.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mămăligă Souffle - Bûche de chèvre:

Prima dată se face o mămăliga, în care se pune şi ceapă:

- se pun la fiert circa 1.5 L apă;

- se adaugă 1 lgţ sare, 50 g unt şi 2 cepe tocate mărunt;

- după ce dă în clocot apa, se adaugă mălaiul în ploaie şi se amestecă energic pentru a nu permite formarea aglomerărilor;

- se fierbe circa 10 minute. 

Mămăliga astfel obţinută, se lasă puţin la răcit după care se adaugă brânza de burduf, smântână, 25 de g unt, puţin busuioc şi oregano; se amestecă până se omogenizează totul. 

Compoziţia aceasta se pune într-o tavă, se nivelează şi se  acoperă cu cele 4 ouă bătute ca pentru omletă, cu un praf de sare. 

Se introduce tava în cuptorul preîncălzit, timp de 35 minute, la temperatura de circa 170 grade Celsius. 

În ultimele 5 minute se pune deasupra souffle-ului de mămăligă brânza de capră tăiată rondele. 

Souffle-ul se serveşte cald.

O nebunie, după părerea mea... :)  

Poftă bună!

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mămăligă Souffle - Bûche de chèvre" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Mămăligă Souffle -  Bûche de chèvre-0
Mămăligă Souffle -  Bûche de chèvre-1
Mămăligă Souffle -  Bûche de chèvre-2
Mămăligă Souffle -  Bûche de chèvre-3
Mămăligă Souffle -  Bûche de chèvre-4

COMENTARII (20)

DinDragostePentruGatit

DinDragostePentruGatit 1

09.02.2013, 23:28

Merci muult, Dia. O scumpa, ca de fiecare data.

Rux

Rux 1

09.02.2013, 23:30

Adorabil preparat! Cred ca iubesc mamaliga

DinDragostePentruGatit

DinDragostePentruGatit 1

09.02.2013, 23:44

Multumesc, Rux. Eu doar o ador, iubesc insa branza de capra.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec glazurat cu citrice

de Rux 9

Chec glazurat cu...

ieri la 23:23

Supa cu tortellini si fasole verde

Supa cu...

ieri la 22:41

Prajitura Adelina

de mena29 3

Prajitura Adelina

ieri la 22:05