Mamaliguta cu branza si smantana

de Raisha in Aperitive / Garnituri, 24 Ian 2015 | 676 vizualizari

 

Am descoperit de curand secretul retetei de mamaliguta. Desi o fac de mult timp, abia acum mi-am dat seama ce usor era daca o faceam de fiecare data in felul ce urmeaza.

 

INGREDIENTE

  • 1 si 1/2 cana malai
  • 4 si 1/2 cani apa
  • branza si smantana
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta cu branza si smantana:

Se pune malaiul intr-o tigaie si se adauga apa rece deasupra si se amesteca pana se desface malaiul. In felul asta nu exista riscul sa se formeze cocoloase. Punem tigaia pe foc mediu si continuam sa amestecam 5 minute pana incepe sa fiarba apa si se formeaza o pasta. Cand incepe sa dea in clocot si sa stropeasca dam focul la mic si acoperim cu un capac si lasam sa fiarba 15 min. In acest timp mai amestecam din cand in cand pentru a nu se prinde de tigaie insistand pe fundul si pe marginile tigaii.

Dupa acest timp daca mamaliga se desprinde de pe margini inseamna ca este gata. O luam de pe foc si o asezam pe farfurie alaturi de branza de vaci si smantana.

 

TIPS-URI

1

Ea poate fi facuta si la cuptor dupa ce este gata. Se aseaza un strat de mamaliga si unul de branza si se da la cuptor pt 15 minute.

2

E de preferat sa se foloseasca o tigaie groasa sau vas de tuci. Sau o tabla sub tigaie in momentul in care sta pe foc pentru a nu se prinde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta cu branza si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (1)

MotanLaOale 1

25.01.2015, 11:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!